Tuygun Açıklaması '2017'De 220 Milyonluk Yatırım Gerçekleştirdik'

Erzincan İl Genel Meclisi şubat ayı toplantıları Meclis Başkanı Ünal Tuygun başkanlığında başladı. kamu kurum ve kuruluşlarının yatırımlarının yanı sıra, ilçe ve köylerde yapılması planlanan altyapı, içme suyu, yol ve içme suyu gibi çalışmalar ile ilgili gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı da konuşan Erzincan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun 2018 yatırım yılının herkese hayırlı olması temennisinde bulunarak; “2017 Yılı Erzincan için verimli bir yıl oldu, araç parkı olarak Türkiye’deki özel idareler içerisinde, en genç ve güçlü araç parkına sahip olduk. 100’ün Üzerindeki büyük köylerde altyapı, içme suyu, kanalizasyon ve doğal arıtma gibi çalışmalarım tamamlandı. Bazı ilçelerimiz de kültür merkezleri yapıldı, vatandaşlarımızın kullanacağı köy konakları, camiler, cemevlerinin bakımı yapıldı veya yeniden yapıldı. 2 bin metrelik kapalı ve açık sulama şebekesine katkı sağlandı. Geçtiğimiz yıl araç gücümüz ve personellerimiz ile birlikte çeşitli kaynaklarla yaklaşık 220 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleşti. Vatandaşlarımız bunu hak ediyor, başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, milletvekillerimiz ile meclisimizde bulunan CHP ve MHP meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tuygun Açıklaması '2017'De 220 Milyonluk Yatırım Gerçekleştirdik'
Tuygun açıklamasında Ergan Kayak Merkezi’ne yoğun ilgiden dolayı memnun olduğunu da belirterek; “Ergan Dağı Kayak Merkezi’ni bu yıl özel idare olarak biz çalıştırıyoruz, kar yağışının geç olması nedeniyle bu yıl sezon geç açıldı ancak şu anda büyük bir talep var. Ergan Kayak Merkezi’nde profesyonel olarak hizmet veriliyor ve herkesin görebilmesi, gezebilmesi için fiyatları da uygun hale getirdik. Daha çok vatandaşımızın gezmesini, desteklemesini ve görmesini istiyoruz, ciddi bir yatırım yapıldı ve amacını da ulaşıyor. Bundan 9 yıl önce biz araçlarımızı dağa çıkardık fiilen çalışma başladı, bu sürede geldiğimiz nokta önemli bir noktadır, şimdi ise oraya otel yapma zamanı geldi. Başbakanımızın talimatıyla bir otel için kaynak özel idareye aktarılacak ve kayak merkezimize yakışır güzel bir otelin yapımına başlanılacak” dedi

Erzincan İl Özel İdaresi her alanda olduğu gibi sağlık, hayvancılık, tarım gibi konularda Erzincan’ın dört bir yanına destek olduklarını da hatırlatan Meclis Başkanı Tuygun; “Arıcılık, süt üretimi ve meyvecilik gibi sektörlere ek olarak yıllardır problem görülen Erzincan’daki sulama birliğinin görevini özel idare olarak üstlendik. Bu konuda bir aydır çalışmalarımız devam ediyor, İnşallah bu yaz mahcup olmadan, vatandaşlarımızı da zorda bırakmadan sulama işini de yürütmeyi arzu ediyoruz. Bununla ilgili altyapı oluşturuldu, Valimiz Ali Arslantaş, bu konuda çok fazla gayret gösteriyor, iki defa Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na giderek görüşmeler yaptı, sulama için DSİ Genel Müdürlüğü ile görüştü ve bir proje hazırlanıyor. Bunun gerçekleşmesi halinde vatandaşımızı çok rahatlatacak.

Erzincan’ımızın kurtuluşu için her şeyi söyleyebiliriz ama tarım ve hayvancılıktır, Bizlerin dededen, babadan gördüğümüz işler budur, meyvecilik ve sebzecilik bildiğimiz bir iştir, tarım bildiğimiz bir iştir, bunu desteklememiz lazım. Bu nokta da geçtiğimiz ay meclis üyelerimizin birlikte karar vermesiyle süt üretimi yapan köylerimize soğutuculu süt tankları alındı, ayrıca geçtiğimiz aylarda alınan soğutuculu süt TIR’ını da Süt Üretici Birliği’ne tahsis ettik. Sulama birliği işi de gerçekten zor bir iş ama arkadaşlarımız çalışıyorlar, İnşallah vatandaşımızı bu nokta da mağdur etmeden sulama işini gerçekleştiririz” diye konuştu.

Kaynak: İHA