Nazarbayev'e Avrasya Ödülü

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e, Avrasya kıtasında barış ve iş birliğinin sağlanmasına yönelik katkılarından dolayı ödül verildi.

Avrasya Televizyon ve Radyo Akademisi Başkanı Valeriy Ruzin, Rixos Presindent Astana Oteli'nde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Halk Kahramanları Ulusal Ödül Töreni'nde, “Avrasya kıtasında barış ve iş birliğine katkı" ve "Avrasya’nın bilge gücü” dallarında Cumhurbaşkanı Nazarbayev’i ödüllendirme kararı aldıklarını belirtti.

Ruzin, “Avrasya’nın siyasi felsefesini oluşturan Nazarbayev’in katkısı benzersiz. Akademinin daimi üyelerinin oybirliğiyle bu ödülü ona layık gördük.” dedi.

Törenin organizatörlerinden Galım Baytuk, ödülü Cumhurbaşkanı Nazarbayev'e bizzat kendilerinin takdim edeceğini söyledi.

Törende ayrıca yılın en iyi öğretmeni, doktoru, sporcusu, yazarı, milletvekili ve diğer dallarda da ödüller sahiplerini buldu.

Kazakistan Parlamentosu milletvekili ve Çocuk Hakları Temsilcisi Zagipa Baliyeva’ya “Yılın en iyi milletvekili” ödülü verilirken, Kazakistan Stratejik Araştırma Enstitüsü Başkanı Zarema Şaukenova, “Yılın en iyi gazetecisi” ödülüne layık görüldü.

Kaynak: AA