Kayakçıları Ergan Dağı'nda Mehteran Takımı Karşıladı

Erzincan Belediye Başkanı Başsoy: 'Birçok kayak merkezine gittiğimizde yabancı müzik çalıyor. Biz kültürümüzü, kendi medeniyetimizi, gelenek göreneklerimizi yansıtan müziklerimiz ile doğa sporlarını kış turizmini birleştirelim istedik'

Erzincan Belediyesi Mehter Takımı, Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde kayakçılara gösteri sundu.

Çoğunluğu belediye personeli 35 kişiden oluşan Güray Telli idaresindeki mehter takımı, hafta sonu Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezine giden ziyaretçiler için gösteri gerçekleştirdi.

Kayak yaparak Ardıçlı Göl'ü alanına gelen vatandaşlar, mehter takımı ile karşılaşınca fotoğraf çektirdi.

Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, mehter takımının 2014 yılından bu yana çeşitli konserler verdiğini söyledi.

Bugün de etkinliği farklı bir ortamda gerçekleştirdiklerini anlatan Başsoy, şöyle konuştu:

"Birçok kayak merkezine gittiğimizde yabancı müzik çalıyor. Biz kültürümüzü, kendi medeniyetimizi, gelenek göreneklerimizi yansıtan müziklerimiz ile doğa sporlarını kış turizmini birleştirelim istedik. Artık bu kayak merkezlerinde kendi müziğimiz çalınsın, kendi kültürümüzü yaşatalım."

Kayakçı Eren Varlı ise, pistten inerken mehter takımını görünce çok şaşırdığını dile getirdi.

Kutlay Özlü de, kayak yaparken kendisini mehter takımının karşıladığını anlatarak, "Başka yerlerde yabancı müzik ile karşılaşıyoruz. Şimdi mehter ile karşılaştık inanın çok mutlu olduk. Çok hoşumuza gitti. Her şey çok güzel. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kayakçılardan Bülent Demirel, bir kayak merkezinde mehter takımının gösteri sunmasının sevindirici olduğunu ifade etti.
Kaynak: AA