İTB'nin Elektronik Ticaret Platformuna Destek

Kayseri ve Aksaray ticaret borsaları, İzmir Ticaret Borsası'nın hayata geçirdiği sanal emtia ürünleri portalı ECommodity Bazaar'a destek olma kararı aldı.

İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından oluşturulan elektronik emtia alım satım platformu E-Commodity Bazaar'a, Kayseri ve Aksaray ticaret borsaları da katılım sağladı.

İTB'den yapılan açıklamada, ulusal ve uluslararası alanda tarım ve gıda ürünleri ticaretinin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan sanal emtia alım satım portalının, hizmet ağını geliştirdiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı - AGROEXPO'ya katılım sağlamak üzere İzmir'e gelen Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü ve Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök ile yönetim kurulu üyelerine, E-commodity Bazaar sisteminin işleyişi hakkında bilgi aktarıldı.

Görüşmenin ardından Kayseri ve Aksaray ticaret borsaları ile İTB arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle borsaların üyeleri portalda alım-satım, tanıtım işlemleri ve farklı firmalarla iş birliği yapabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, geleneksel ticaret yöntemlerinin önemini devam ettirmesine rağmen internet ve bilişim teknolojilerinin toplam ticaret içindeki payının hızla arttığına dikkat çekerek, oluşturdukları elektronik ticaret platformunun, uluslararası borsalar ve meslek örgütlerinin katılımıyla hızla büyüyeceğine inandığını ifade etti.

Kaynak: AA