Havran HEM'den Karma El Sanatları Sergisi

Havran Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü, düzenlediği 4 farklı el sanatları kursunda üretilen ürünlerin yer aldığı karma el sanatları sergisi açtı.

Havran HEM'den Karma El Sanatları Sergisi
Havran Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin hazırlamış oldukları karma el sanatları sergisi, Edremit’te bulunan bir alışveriş merkezinde yapılan açılış töreniyle halkın beğenisine sunuldu.

Sergi açılışına Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İşkur İl Müdür Vekili Ali Kocagöz, Havran ve Edremit ilçelerinin bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Havran Halk Eğitimi Merkezi Kurum Müdürü Hasan Çam ve kursiyerlerden Aydan Yüksel düzenlenen sergi ve oluşum süreciyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Ziyaretçilerin beğeniyle inceleyerek gezdiği sergi sonrası, Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İşkur İl Müdür Vekili Ali Kocagöz, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu kursiyerlere belgelerini takdim etti. Davetliler ve vatandaşlar, sergilenen el emeği ürünleri inceledi ve ürünler beğeni topladı. Yapılan ikramların ardından protokol üyeleri sergi alanından ayrıldı.

Sergiyle ilgili bilgiler veren Havran HEM Müdürü Hasan Çam, “Havran HEM Müdürlüğü bünyesinde açtığımız Seramik Şekillendirme, Yağcıbedir Halı, Camdan Hediyelik Eşya Yapımı ve Ahşap Oymacılığı olarak 4 adet kursumuzun bugün burada sergisini açtık. Kursiyerlerimizin birbirinden güzel el emeği ürünleri burada beğeniye çıktı. Bu kurslarımızda 55 öğrenciye ulaştık. Bu kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Eğitim sezonumuz içinde, Yağcıbedir Halı, Seramik Şekillendirme, Cam Füzyon, Ahşaptan Hediyelik Eşya Yapım kursumuz İş-kur destekli olarak açılacak. Her kursiyere günlük 25 lira cep harçlığı verilecektir. Bu kurslarımıza, tüm körfez bölgemizden katılım alabilmekteyiz. Hevesli olan, gelmek isteyen tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bu kurslarımızdan mezun olanların meslek sahibi olarak iş yeri açmalarını umut ediyoruz. Körfezimizde bir tek bizim kurumumuzda cam füzyon fırınımız bulunuyor. Bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm yetkililerimize ve destekçilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA