Günay'dan Hayvan Hakları Komisyonu İçin Teklif

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi Günay, TBMM’de hayvanlara yönelik şiddet ve işkence olaylarının araştırılarak, önlenmesi ve hayvanların korunması amacıyla Meclis Araştırma ve Soruşturma Komisyonu açılması için 19 vekille teklif sundu Günay: 'Hep birlikte el ele can dostlarımıza daha iyi şartlarda yaşayabilecekleri, şiddete maruz kalıp, istismar edilmeyecekleri bir ortam oluşturalım'.

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi Emine Nur Günay, TBMM’de hayvanlara yönelik şiddet ve işkence olaylarının araştırılarak, önlenmesi ve hayvanların korunması amacıyla Meclis Araştırma ve Soruşturma Komisyonu açılması için AK Parti'li 19 vekille teklif verdi.

Günay, yazılı açıklamasında, Hayvanları Koruma Kanunu'nun bu konuda yapılan ilk düzenleme olduğunu ancak hayvan haklarını koruma konusunda yetersiz kaldığını belirtti.

İlgili kanunun sadece idari cezayla sınırlı olmasının mevzuatın caydırıcı olmasını engellediğini ve ülkede hayvanlara yönelik şiddet haberlerinin adeta gündelik yaşantının bir parçası haline geldiğini ifade eden Günay, "Dünyayı birlikte paylaştığımız hayvanlar da en az bizler kadar kötü muameleden uzak ve rahat bir yaşantıyı hak ediyorlar. Onlar için bu yaşam ortamının sağlanması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması hususunda oldukça kararlıyız. Bu yöndeki adımlar bir bir atılmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Günay, teklifin, dünyanın birlikte paylaşıldığı insanların, sadık, sevgi dolu can dostları için atılmış önemli bir adım olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Hayvanların korunması ve hayvan hakları konusunda yapılacak çok iş var. Barınaklarda yaşam koşullarının iyileştirilmesinden, hayvanlara yönelik şiddetin caydırıcı cezalar ile önlenmesine birçok konuda çalışmalar yapacağız. Bu gibi olayların takipçisi olacağız. STK’ların bu anlamda etkinliğini artırmayı amaçlıyoruz. Hep birlikte el ele can dostlarımıza daha iyi şartlarda yaşayabilecekleri, şiddete maruz kalıp, istismar edilmeyecekleri bir ortam oluşturalım."

Hayvan sevgisiyle tanınan ve iki köpeği bulunan Günay, geçen sene sokak hayvanları için #candostlarıunutmayalım etiketiyle bir sosyal medya kampanyası başlatmış bu kapsamda Eskişehir'de sokak hayvanlarına mama dağıtılmış, kulübeler yapılmıştı.

Kaynak: AA