Elazığlı Vatandaşlardan Afrin'deki Askerler İçin Kan Bağışı

Elazığ’da vatandaşlar Afrin’de gerçekleştirilen ’Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla Türk Kızılayı aracılığıyla kan bağışında bulundu.

Elazığlı Vatandaşlardan Afrin'deki Askerler İçin Kan Bağışı
Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütleri DEAŞ, PKK, PYD-YPG’nin temizlenmesi için başlatılan ve kararlılıkla devam edilen Zeytin Dalı Harekatı’na her türlü destek devam ediyor. Bu kapsamda Genç Kızılay ve Türk Kızılayı Elazığ Şubesi tarafından kan bağışı kampanyası başlatıldı. Sosyal medyadan yapılan duyuru sayesinde çok sayıda vatandaş kan bağışında bulunmak için Elazığ Öğretmenevi önünde bulunan kan bağışı otobüsüne akın etti. Bir gün boyunca devam edecek olan kan bağışı kampanyasında vatandaşlar, akşam 17.00’ye kadar kan vermeye devam edecek.

Genç Kızılay ve Türk Kızılayı Elazığ şubesi olarak Afrin’deki askerlere destek amaçlı kan bağışı kampanyası başlattıklarını belirten Genç Kızılay Elazığ Şube Başkanı Mustafa Enes Daş, “Dün sosyal medyadan halkımızı kan bağışı yapmaya çağırdık. Mehmetçiğimiz Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nı gerçekleştirmektedir. Biz de bu harekata kan bağışı yaparak destek vermek istedik. Halkımızı kan bağışı yapmaya çağırdık. Onlar da sağ olsunlar geldiler. Bugün onlarca kişi kan bağışında bulundu” dedi.

Sosyal medyadan Genç Kızılay’ın kan bağışı kampanyasını gördüğünü dile getiren İsmail Aydemir, “Afrin’deki operasyonda Mehmetçiğimize kan bağışı yapmak istedik. Arkadaşlarımızla organize olup burada toplanıp, kan bağışında bulunduk Allah Afrin’deki Mehmetçik kardeşlerimize yardım etsin” diye konuştu.

Kan bağışı için geldiğini ifade eden Abdultalip Demirtaş ise, “Genç Kızılay’ın Afrin’deki Mehmetçik için düzenlemiş olduğu kampanyaya biz de kanımızla destek verdik. Kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA