Diyarbakır Valisi Güzeloğlu Açıklaması

'Kadim bir medeniyetin, ilimin, irfanın, edebin ve kültürün şehri olan Diyarbakır, artık eğitimdeki dönüşüm ve değişimde Türkiye'ye model olma iddiasında' '6 aylık görev süremizde çok önemli ve büyük sonuçlar elde ettik. Göreve başladığımız günlerde 5 yaş için yüzde 48'lerde olan okul öncesi okullaşma oranı yüzde 100'lere ulaştı'

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Kadim bir medeniyetin, ilimin, irfanın, edebin ve kültürün şehri olan Diyarbakır, artık eğitimdeki dönüşüm ve değişimde Türkiye'ye model olma iddiasında." dedi.

Vali Güzeloğlu bir otelde düzenlenen, "Diyarbakır Okul Öncesi Eğitimi Değerlendirme ve Geliştirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, eğitimin, toplumsal değişim, gelişim ve kalkınma süreçlerinin temel belirleyici alanı olduğunu söyledi.

Eğitimin insandan başlayarak toplumu dönüştüren, değiştiren, yaşamı anlamlandıran ve değer katan bir uğraş alanı olduğuna işaret eden Güzeloğlu, göreve başladığı ilk günden itibaren öncelikli temel hizmet başlığının eğitim olduğunu vurguladı.

- "Diyarbakır'a yakışan bir sonuç"

Güzeloğlu, eğitim konusunda çok önemli ve anlamlı çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatarak, herkesin örgün ve yaygın eğitimle buluşmasının temel öncelikleri ve en önemli meseleleri olduğunu kaydetti.

"6 aylık görev süremizde çok önemli ve büyük sonuçlar elde ettik. Göreve başladığımız günlerde 5 yaş için yüzde 48'lerde olan okul öncesi okullaşma oranı yüzde 100'lere ulaştı." diyen Güzeloğlu, çok kısa süre içerisinde ama çok büyük bir gayretle elde edilen bu büyük başarıdan dolayı başta kaymakamlar ile il ve ilçe milli eğitim müdürlerine, okul müdürlerine, öğretmenlere, destek veren bütün sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Güzeloğlu, "Bu gerçekten Diyarbakır'a yakışan ve Diyarbakır için beklenen bir sonuçtur." ifadesini kullandı.

- "Diyarbakır Türkiye'ye model olma iddiasında"

Okul öncesi eğitimin kişilik gelişiminin en önemli evresi olduğunu dile getiren Güzeloğlu, 3-6 yaş arasının hayata bakış ve özgüven gibi bütün değerlerin kazanıldığı bir süreç olduğunu aktardı.

Güzeloğlu, bu yaş gurubundaki çocukları en iyi ve nitelikli eğitimle buluşturacaklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz günlerde açıkladığım 2018 yılı 'Karacadağ Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı' başlıkları içerisinde 4,5 milyonluk bir mali destekle ve neredeyse tamamı hibe olacak bir katkıyla sadece okul öncesi eğitim başlığına kaynak aktaracağız. Bu büyük bir zihni duruştur, bir vizyon projesidir ve bu Diyarbakır'a yakışan bir hedeftir. Kadim bir medeniyetin, ilimin, irfanın, edebin ve kültürün şehri olan Diyarbakır, artık eğitimdeki dönüşüm ve değişimde Türkiye'ye model olma iddiasında."

Güzeloğlu, ikinci yarıyılda da Diyarbakır'ın 17 ilçesinin her bir köşesinde eğitime yönelik hedefleri olduğunu belirtti.

Her bir okul öncesi sınıfında ve anaokulunda en nitelikli altyapı ve fiziksel donanımın sağlanacağını, zeka geliştirici oyunlar, oyuncaklar, bilgi ve deney setleri ile eğitim verileceğini müjdeleyen Güzeloğlu, en önemlisi de kodlama eğitimini vermeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, kaymakamlar ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Kaynak: AA