Denizli'de İşçilerin 'Maaş' Eylemi

Denizli’de taşeron firmadan paralarını alamadıklarını söyleyen ve bir bölümü işten çıkartılan işçiler eylem yaptı.

Denizli'de İşçilerin 'Maaş' Eylemi
Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) tarafından ihaleye verilen Sarayköy alt yapı inşaatlarında çalışan yaklaşık 40 işçi, taşeron firmadan maaş alamadıkları gerekçesiyle ‘iş bırakma eylemi’ yaptı.

Firma bünyesinde çalışan ve kepçe, parke döşeme ustası gibi bölümlerde çalışan yaklaşık 40 işçi, şantiye önünde toplandı. İki aydır maaş ve üç aydır mesai alamadıklarını ileri süren işçiler, ihaleyi alan firmaya tepki göstererek ücretlerinin yatırılmasını istedi. Adıyaman, Adana, Şanlıurfa gibi çeşitli illerden gelen işçiler, maaşlarının yatırılmaması nedeniyle 4 gündür iş bıraktıklarını söyledi.



İş bıraktığı için çıkışının verildiğini ileri süren kepçe operatörü Durmuş Tunç “Adanalıyım 2 aydır maaş alamıyorum, mesaimizi de alamıyoruz. Çıkışımız verildi, biz hala maaşımız verilmediği için burada kaldık, gidemedik. Maaşı alana kadar da buradayız. Ben operatörüm iş makinesi kullanıyorum. 3 tane operatör arkadaşımın işine son verildi.

Paramızı alamadığımız için işe çıkmadık, bu sebepten işimize son verildi.

Hala bekliyoruz” diye konuştu.

Adıyaman Kahta’dan geldiğini belirten Sedat Süt ise, “İki aydır maaşımızı alamadık, üç aydır mesailerimiz yatmıyor. Şu anda çıkışımız da verilmiş, paramız verilmiyor mağduruz. Arkadaşların hiçbirinin cebinde 10 lira para yok çarşıya gidelim. Biz mağduruz, bizim işimizi görsünler, biz çekelim gidelim. Devlet ödeme yapmıyor diye bize ödeme yapmıyorlar, işçinin parasını vereceksin. Çıkışımı veriyorsan, benim anında paramı da vermek zorundasın” dedi.

Yaklaşık 10 bin TL alacağı olduğunu ileri süren Akın Teknik ise yine 2 aydır maaş alamadıklarını belirterek, "3 aydır da mesaimizi alamıyoruz. Mağdur durumdayız, paramızı istiyoruz, paramızı versinler gideceğiz buradan. Yaklaşık 10 bin Türk Lirası alacağımız var tazminatımızla birlikte 13, 14 bin Türk Lirası" ifadelerini kullandı.

Firma açıklaması

Firma yetkililerinden yapılan açıklamada ise, “Önümüzdeki hafta içinde tüm işçilerin ödemesi yapılacak. Aralık ve Ocak ayı ödemeleri var, önümüzdeki hafta içinde yapılacak” denildi.
Kaynak: İHA