Büyükşehir İle Yeni Yerleşim Alanları Asfaltlanıyor

Yaklaşık 4 milyon metrekareyi aşkın asfalt serimi yaparak Şanlıurfa’da Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atan Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezi, ilçeler ve kırsal yollarda asfaltlama çalışmalarına belirlenen program dahilinde devam ediyor.

Büyükşehir İle Yeni Yerleşim Alanları Asfaltlanıyor
Kentin dört bir noktasında yeni bulvarlar, yeni yollar hizmete açarak çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa’nın trafik sorununu minimum seviyeye indiriyor. Her ilçeye eşit bir şekilde hizmet götürme anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Karaköprü ilçesi Atakent Mahallesinde asfaltlama çalışmalarını tamamlarken Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde trafiği rahatlatmak amacıyla yol çalışmalarını sürdürüyor.

Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Yesevi ve Konuklu Mahallelerinde çalışmalarına hız kazandıran ekipler, Konuklu Mahallesindeki iki sokağı asfalta hazırlarken bir Sokakta ise yol yapım çalışmalarına devam ediyor. Ahmet Yesevi Mahallesindeki iki sokağı genişleten ekipler ŞUTİM spor Kompleksi içinde yer alan yolların yapımına başladı.

Diğer yandan Eyyübiye ilçesi Kadıkendi Mahallesi Briketçiler Sitesinde yol yapım çalışmalarına sürdüren ekipler, Büyükhancağız Mahallesindeki bir cadde ile Evren Sanayi Kooperatifi içerisinde yer alan bir caddeyi asfalta hazırlıyor. Ayrıca Kito Deresi olarak bilinen bölgede bir yandan kazı diğer yandan dolgu çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ekibine yürütülen hizmetlerden dolayı teşekkür eden Atakent Mahalle Muhtarı Hasan Gümük, “Daha önce burada yol yoktu ve belediye başkanımızın sayesinde burada yeni yol açılarak asfaltlandı. Çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’ye teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Akçakale yolunu genişletiyor

Büyükşehir Belediyesi, yaşanan trafik yoğunluğunun rahatlatmak amacıyla Şanlıurfa-Akçakale arasında yol genişletme çalışmalarına devam ediyor. Şanlıurfa-Akçakale Yolu Kuyubaşı Kavşağı ile Çevreyolu Kavşağında bulunan 33 metrelik yolu genişleterek 50 metreye çıkaran Büyükşehir Belediyesi Ekipleri, ayrıca yol genişletme çalışmaları kapsamında duvarını geri çektiği Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsünün ihate duvarını mimariye uygun olarak yeniden inşa ediyor.
Kaynak: İHA