Bursa'da 30 Bin Metrekarelik 'Yaşam Alanı' Çalışması

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş: 'Bursa'da burası meydan ve yeşil alan olarak kazandırılıyor, etrafı da ağaçlandırılıyor. Yaklaşık 800900 bin liraya mal olan meydanda, meşe, huş ve akçaağaç gibi yaklaşık 150 bin liralık fidanlar da dikilecek ve etrafı yeşillendirilecek'

Bursa Büyükşehir Belediyesince yıkım çalışmaları tamamlanan Atatürk Stadyumu'nun bulunduğu alan, festival müzesi, bisiklet yolu, atletizm pistinin bulunduğu 30 bin metrekarelik "yaşam alanı" haline getirilip, 15 Mayıs'tan itibaren vatandaşların kullanımına sunulacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Alinur Aktaş, eski stadyum alanında yapılan çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Yıllarca Bursaspor'a mekan olan Atatürk Stadyumu'nun 30 bin metrekarelik bir alanda yer aldığını belirten Aktaş, "Proje kapsamında, bu alanı komple yeşillendiriyoruz, ağaçlandırıyoruz. Mevcut bazı yapıları da yıktık ve yıkacağımız bir iki yapı daha var. Projede, stadyum tarafında otantik bir kafeterya var. Kültürpark'ın ana giriş ve diğer giriş kapıları da olmak üzere 6 kapı da revize edilecek." ifadesini kullandı.

Çalışmalar tamamlandığında, Bursa'nın çok güzel bir meydan kazanacağını aktaran Aktaş, şunları kaydetti:

"Meydan, Bursalıların ve Bursa'ya gelen turistlerin yoğun itibar ettiği bir bölge olacak. Türkiye'deki yıkılan tüm stadyumlar, alışveriş merkezleri veya farklı alanlar olarak değerlendirildi ve hepsi ciddi yoğunluklara sebep oldu. Bursa'da ise burası meydan ve yeşil alan olarak kazandırılıyor, etrafı da ağaçlandırılıyor. Yaklaşık 800-900 bin liraya mal olan meydanda, meşe, huş ve akçaağaç gibi yaklaşık 150 bin liralık fidanlar da dikilecek ve etrafı yeşillendirilecek. Bu meydan, 15 Mayıs'tan itibaren kullanılabilecek. Ramazan ayıyla beraber burası yoğun olarak kullanılabilecek. Ramazan döneminde Kültürpark'ta etkinlikler de olacak. Kültürpark'ın da bu alanla bütünleşmesiyle Bursa'ya nefes aldıran bir bölge oluşacak."
Kaynak: AA