Bingöl'de Veteranlar Kayak Yarışması

Hesarek Kayak Merkezi'nde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen 30 yaş üstü veteranlar kayak yarışması büyük ilgi gördü.

Bingöl'de düzenlenen 30 yaş üstü veteranlar kayak yarışması büyük ilgi gördü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, merkez Dikme köyü yakınlarındaki Hesarek Kayak Merkezi'nin tanıtımına katkı sunmak amacıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen yarışmaya, 30-40, 40-50 ve 50 yaş üstü olmak üzere üç kategoride 35'i aşkın yarışmacı katıldı.

İzleyicilerin ilgi gösterdiği yarışmada dereceye giren Yavuz Oruç, Ümit Çeçen, Şenol Çeçen, Ahmet Ağır, Hüseyin Çeçen, Sedat Aktaş, Ali Bulşu, Mehmet Ağır, Serdar Ayna, Naci Buğu, Ziya Ertuğrul, Mustafa Ertuğrul, İsmail Boydaş, Doğan Tekingündüz ve İhsan Önen'e madalya ve çeşitli ödüller verildi.

Bingöl Valisi Ali Mantı, yaptığı açıklamada, Hesarek Kayak Merkezi'nin özellikle hafta sonları yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

7'den 70'e Bingöllüler ile komşu illerden gelen ziyaretçilerin kayak merkezinde gönlünce vakit geçirdiğini ifade eden Mantı, merkezde ziyaretçiler için her türlü imkanın sağlandığını belirtti.

Kayak merkezinde yarışmalar da düzenlendiğine işaret eden Mantı, kentte kayağa ilginin yüksek olduğunu aktardı.

Mantı, "Bakıyoruz, insanlar son derece mutlu. Aileleriyle çok uzaklara gitmeden çok yakınlarındaki kayak merkezine gelerek hem burayı şenlendiriyorlar hem de güzel zaman geçiriyorlar. İnşallah bu kayak merkezimiz önümüzdeki yıllarda da güzel imkanlar sunarak, Bingöl halkımıza ve çevre illere hizmet edecektir." dedi.

Yarışmacılardan Hüseyin Çeçen, Almanya'dan geldiğini ve eski milli sporcu olduğunu belirtti.

Çeçen, kayak pistinin çok güzel olduğunu anlatarak, yarışmaya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mehmet Ağır, bu tür yarışmaların her zaman düzenlenmesini istediklerini söyledi. Ağır, kayak merkezini büyük bir nimet olarak değerlendirdiklerini aktardı.

Mehmet Zeki Keskin de yarışmaktan çok kayak zevkini yaşamanın önemli olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA