AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

'Terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına hiç kimsenin elini ve gözünü sürmesine müsaade etmeyeceğiz' 'Artık Diyarbakır'ın adı terörle, terör örgütleriyle değil yatırım, hizmet, inanç turizmi ve kültürüyle anılacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz.Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına hiç kimsenin elini ve gözünü sürmesine müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Çalık, görevlendirme yapılan merkez Yenişehir Belediyesince yapımı tamamlanan "Rabia-Tül Adeviyye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi"nin açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tüm Türkiye'yi dolaştıklarını ifade eden Çalık, Diyarbakırlıların taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'na ileteceklerini dile getirdi.

Çalık, "Artık Diyarbakır'ın adı terörle, terör örgütleriyle değil yatırım, hizmet, inanç turizmi ve kültürüyle anılacak. Daha önce de bu şehrimize ve ilçemize paralar geliyordu ama onlar terör örgütlerinin finansında kullanılıyordu. Şimdi gelen paralar, destekler, yatırımlar Diyarbakırlı kardeşlerimize hizmete dönüştürülmüş vaziyette." diye konuştu.

- "26,5 milyarlık yatırımı sizlerle buluşturduk"

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Çalık, harekatın en önemli sebebinin oradaki terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele etmek olduğunu aktardı.

"Terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına hiç kimsenin elini ve gözünü sürmesine müsaade etmeyeceğiz." diyen Çalık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı nasıl dik durulduysa diğer terör örgütlerine karşı da bu duruşun devam edeceğini kaydetti.

Çalık, "Diyarbakır'da bugüne kadar toplam 26,5 milyarlık yatırımı sizlerle buluşturduk. Yaklaşık 5 katrilyonluk Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yatırımlarını sizlerle buluşturduk. Kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için yapılması gereken ne varsa bilin ki Diyarbakır'ın emrindeyiz." ifadelerini kullandı.

- "Barışı temin etmek için Afrin'deyiz"

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da hiçbir gücün devletin kararlılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iradesi ve milletin desteği karşısında ayakta kalamayacağını söyledi.

Lice ilçesinde vatandaşın ihbarı üzerine düzenlenen operasyonda biri mavi kategoride aranan 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini anımsatan Güzeloğlu, "Terör örgütünün temsilcileri her zaman olduğu gibi devletin iradesi, güvenlik kuvvetlerimizin kahramanca mücadelesiyle hak ettikleri cezaya çarptırıldılar." dedi.

Ülke içerisinde sağlanan barış, huzur ve güvenin ardından Türkiye'yi ve tüm insanlığı tehdit eden teröre karşı Zeytin Dalı Harekatı'nın başlatıldığını dile getiren Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Zeytin Dalı Harekatı ile barışı temin etmek, huzuru getirmek ilkesiyle ve kararıyla Afrin'deyiz, o coğrafyalardayız. Her nerede olursa olsun terörün karşısındayız. Bu kararlılık Cumhurbaşkanımızın iradesiyle tüm dünyaya en açık şekilde gösterildi."

İnsana hizmeti ibadet sayan bir anlayışla çalışma yürüttüklerini anlatan Güzeloğlu, milletin kaynaklarının milletin hizmetine sunulduğunu vurguladı.

Güzeloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz bu kaynakları değerleri ihya etsin diye tahsis ediyoruz. Birilerinin geçmişte yaptığı gibi bu kaynakları, bu değerleri imha etmek ve millete ihanet etmek için değil. Kaynakları milleti ihya etmek için kullanıyoruz."

Yenişehir Belediye Başkan Vekili Kaymakam Serdar Kartal da merkezin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Çalık ve Vali Güzeloğlu ile beraberindekiler merkezin açılışını yaptı.

Açılışa, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti İl Başkanı Serdar Budak, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA