AK Parti Antalya Milletvekili Uslu'nun Kemer Ziyareti

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kemer ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Milletvekili Uslu, 22 Ocak'ta yaşanan dolu ve hortum sonrası Tekirova ve Kuzdere mahallelerinde yıkılan seraları inceledi.

Uslu'ya ziyareti sırasında AK Parti Kemer İlçe Teşkilatı Başkanı İsmail Selami Minta, AK Parti Kemer Koordinatörü Hasan Kal ve partililer eşlik etti.

Tekirova Mahallesi'nde seraları zarar görenlerle görüşen Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen aylarda Kumluca, Alanya ve Demre ilçeleri ile Kemer'de de hortum çıktığını hatırlatarak, yaşanan doğal afetin ardından yetkililerin zarara uğrayan yerlerin tespitini yaptığını söyledi.

Uslu, ilçede tespit çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, yaklaşık 150 dönüm seranın, bazı evlerin ve otellerin hasar gördüğünü kaydetti.

Özellikle çiftçilerin hasarları konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Uslu, "Bu zararların bir kısmını telafi edeceğiz. Son 10 yılda çiftçi sigortalama sistemi getirdik. Bu oldukça basit bir sistem. Çiftçilerin oradan yararlanmasını istiyoruz. Doğa olayları engellenemeyen olaylar. Çiftçilerin dertlerini yerinde dinlemek istedik." diye konuştu.

Uslu, çiftçinin zararının en kısa sürede karşılanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Çiftçilerin en azından borçlarının ertelenmesini sağlayacağız. Sıfır faizle yeniden tesis verilmesi konusunda onlara yardımcı olacağız. Yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Önemli adımlar atıyoruz. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun."

Kaynak: AA