Yenişehir İznik Süt Üretici Birliği Mali Genel Kurulu

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, Yenişehir İznik Süt Üreticileri Birliği 2017 Mali Genel Kurulu toplantısı düzenlendi.



Bir restoranda gerçekleştirilen ve 13 maddeden oluşan toplantının divan başkanlığını Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şaban Çetizli yaptı.

Genel kurulda yönetim raporunu okuyan Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, birliğin bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetleri anlattı. Birliğe üye olmanın avantajlarını aktaran Tuna, birlik olarak 5 Mart'ta üyelerini umre ziyaretine götüreceklerini kaydetti.

Toplantıda konuşan Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Zekai Dündar ise Yenişehir’in tarım ve hayvancılıktaki potansiyelinin yüksek olduğunu, belediye olarak üretici ve hayvancılık yapanlara verdikleri desteğin devam edeceğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bursa İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız da yaptığı konuşmada, Yenişehir’in birçok ilden daha potansiyelli bir ilçe olduğunu vurguladı.

Sağlıklı beslenmenin ve sütün insan hayatındaki önemine dikkat çeken Yıldız, şunları söyledi:

"Masalarda ayran olduğunu görüyorum. Eğer masalarda asitli içecek görseydim genel kurulu terk edecektim. Çünkü ürettiğiniz sütü, sütle yapılan ayranı, yoğurdu siz tüketmezseniz kimse tüketmez. Milli içeceğimiz süttür, ayrandır. Süt, sağlıklı beslenmenin anahtarıdır. Eğer devamlı süt içer ve bunun yanında sağlıklı beslenirsek hastalıklarımız azalır. Çocuklarımız okuduğunu, duyduğunu iyi anlar. Sağlık ve eğitime harcanan giderler azalır."

Mali genel kurulda görüşülen 13 madde, oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıya, Yenişehir İlçe Tarım Müdürü Hakan Aranmaz, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Yenişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Enver Zengin, Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun, 307 Sayılı Yenişehir Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Hakkı Çetin, Yenişehir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Demir, çevre ilçelerden gelen kooperatif başkanları, banka müdürleri ile birlik üyeleri katıldı.

Kaynak: AA