Valilikten Kontrollü Ağaç Kesimi Açıklaması

Düzce Valiliği, Akçakoca ilçesinde yapımına başlanacak "Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi" için bölgede kontrollü ağaç kesimi gerçekleştiğini bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Akçakoca ilçesine bağlı Subaşı köyü sınırları içerisindeki Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tahsis edilen alanda kurulacak tesis için 5 orman ağacı kesildiğini ve diri örtü temizliği yapıldığı belirtildi.

Bölgede yapılan tüm işlemlerin mevzuat çerçevesinde ve Düzce Orman İşletme Müdürlüğü gözetiminde icra edildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Düzce'de Avrupa standartlarında bir 'Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi' Projesi hazırlanmış ve uygulama alanı olarak Subaşı köyü sınırları içerisinde Orman ve Su İşleri Bakanlığının kesin izin oluruyla 566 bin 746 metrekarelik alan tahsis edilmiştir. Ancak söz konusu alanın sadece 16 bin metrekaresi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak kullanılacaktır. Söz konusu izin raporuna göre uygulaması yapılacak tesislere denk gelen ağaçlar, Olağanüstü Hasılat Etası mevzuatına uygun şekilde çıkarılmakta olup, 5 orman ağacı kesimi ve diri örtü temizliği bu mevzuat çerçevesinde yapılmıştır."

Alanda yapılan tüm iş ve işlemlerin 6831 sayılı Orman Kanunu'nun ilgili maddeleri çerçevesinde yapıldığı belirtilen açıklamada, "Çalışmalar Düzce Orman İşletme Müdürlüğünün gözetimi altında icra edilmektedir. Yapılacak merkez, hayvanların sürekli olarak tutulacakları bir tesis olmayıp, tesise getirilen sokak hayvanları gerekli kontrolleri, aşıları ve tıbbi müdahaleleri yapıldıktan ve iyileştikten sonra veteriner hekim onayıyla alındıkları ortama bırakılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA