'Türkiye Cumhuriyeti Ve Atatürk Birilerinin Tekelinde Değildir'

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Kotan: 'Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk birilerinin tekelinde değildir. Türkiye Cumhuriyetini oluşturan herkesin geçmişinde ve şu anında o bayrağa, Atatürk'e, Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma ruhu vardır ve hepimiz bu mücadele ile Türkiye'mizin yanındayız'

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman Kotan, "Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk birilerinin tekelinde değildir. Türkiye Cumhuriyetini oluşturan herkesin geçmişinde ve şu anında o bayrağa, Atatürk'e, Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma ruhu vardır ve hepimiz bu mücadele ile Türkiye'mizin yanındayız." dedi.

Kotan, kentteki bir otelde düzenlenen "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"nda yaptığı açıklamada, vatandaşların ekonomik beklenti ve taleplerini dinleyip çözüm bulmak amacıyla 81 ilde bir araya geldiklerini ifade etti.

Türkiye'de geçmişte antidemokratik uygulamaların, darbelerin olduğuna değinen Kotan, ülkede geçmişte kimliklerinden, dinlerinden, mezheplerinden dolayı hiçbir insana uygulanmayacak baskıların yaşandığını bildirdi.

Kotan, geçmişte herkesin farklı acılar yaşadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hepimiz farklı acılar yaşadık ama artık herkesin bütün olması gerekiyor. Türkiye'nin bu acıları yaşamaması gerekiyor. İnançlarımızdan, dillerimizden dolayı hiç kimsenin kimseyi ötekileştirmeyeceği bir Türkiye hepimiz için çok önemli. Böyle bir Türkiye olduğu zaman işin siyasi, ekonomik, sosyal bütün boyutlarını zaten toplum kendisi aşmış oluyor."

Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'de terör örgütlerine yönelik yürütülen harekata da değinen Kotan, "Allah askerlerimize yardım etsin." dedi.

Kotan, Türkiye'nin birliğinin bütünlüğünün çok önemli olduğuna işaret ederek, şunları ifade etti:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulurken o bayrağının içindeki kırmızıda Kürt, Türk, Alevi, Sünni her kesimden, her inançtan insanların kanı vardır. Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk birilerinin tekelinde değildir. Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan herkesin geçmişinde ve şu anında o bayrağa, Atatürk'e, Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma ruhu vardır ve hepimiz bu mücadele ile Türkiye'mizin yanındayız."

- "AK Parti olarak gerçek bir muhalefet istiyoruz"

AK Parti olarak Türkiye'de gerçek muhalefetin olmasını istediklerini belirten Kotan, "Hiçbir iktidar partisi aslında gerçek bir muhalefeti istemeyebilir ama bizler AK Parti olarak Türkiye'de gerçek muhalefetin olmasını da istiyoruz. Çünkü demokrasi dediğiniz an, güçlü bir muhalefet ve güçlü bir hükümet ile bu döngü birbirini beslemektedir." dedi.

Kotan, Tunceli'nin terörle, sıkıntılarla değil güzelliklerle anılmasını isteyerek, toplantıdan çıkacak raporun kent için önemli olduğunu ifade etti.

Toplantı sonucu hazırlanacak raporun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını aktaran Kotan, rapor doğrultusunda yatırımların şekilleneceğini kaydetti.

Forum, AK Parti Tunceli teşkilatları ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin öneri ve sorunlarını anlatmasıyla sona erdi.
Kaynak: AA