Star Gazetesinin 'Şehir Buluşmaları' Sakarya'ya Geldi

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) "Star Gazetesi Şehir Buluşması" konferansı yapıldı.

Hukuk Fakültesi Sebahattin Zaim Konferans Salonu'nda moderatörlüğünü gazeteci yazar Zeynep Türkoğlu'nun yürüttüğü konferansa, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, gazeteci Ardan Zentürk ve Yakup Köse katıldı.

Konferansta konuşan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, etkinliğin Sakarya'da yapılmasından son derece mutlu olduğunu ifade etti.

28 Şubat sürecinde ülkenin çok büyük sıkıntılar yaşadığını anımsatan Balkanlıoğlu, "Bir zamanlar gazete başlıklarında 'muhtar bile olamaz' dedikleri kişi Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız. Türkiye artık o eski günlerdeki gibi değil, çünkü yerli silahlarımız, insansız hava araçlarımız her şeyimizi çok şükür kendimiz yapıyoruz. Mazlum ve mağdur tüm milletlere kucak açan güçlü bir Türkiye var artık." şeklinde konuştu.

Gazeteci Albayrak ise milletin birbiriyle barışık olması halinde hiçbir gücün bu devleti yıkamayacağını söyledi.

Albayrak, 28 Şubat sürecinde yaşanan gelişmelere de değinerek, gazetelerde çıkan haberleri ve yapılan algı operasyonlarından bahsetti.

O dönemde asıl amacın, siyasiler üzerinden muhafazakar yeşermeyi önlemek olduğuna işaret eden Albayrak, bu milletin yeniden dirilişinin engellenmek istendiğini kaydetti.

Programa çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Kaynak: AA