Şehit Polisin İsmi Şırnak'taki Kütüphanede Yaşatılacak

Şırnak'ta PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan özel harekat polisi Osman Belkaya'nın ismi kentte hizmete açılan Z-kütüphaneye verildi.



Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce Şırnak Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan kütüphanede Şırnak'ta 24 Mart 2016'da PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Belkaya'nın (23) adı yaşatılacak.

Kütüphanenin açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, bu kütüphanelerin amacının gençlerin okuma becerilerini geliştirmek, onları suç ortamlarından uzaklaştırmak olduğunu belirtti.

Aktaş, öğrencilerin daha kaliteli ortamlarda eğitim-öğretim görmesini istediklerini dile getirerek "Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olsun. Proje kapsamında 10 kütüphane açıyoruz. Kütüphanelere şehit polis memurlarının isimlerini veriyoruz." dedi.

Vali Aktaş daha sonra kütüphaneyi gezdi, öğrencilerle sohbet etti.

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA