Necmettin Erbakan Batman'da Anıldı

Saadet Partisi Batman Gençlik Kolları tarafından eski başbakanlardan Erbakan'ın vefatının 7. yıl dönümü dolayısıyla 'Şehitler ve Erbakan'ı Anma' programı düzenlendi

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, vefatının 7. yılında Batman'da anıldı.

Saadet Partisi Batman Gençlik Kolları tarafından eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 7. yılı dolayısıyla İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda "Şehitler ve Erbakan'ı Anma" programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tonguç, Necmettin Erbakan'ın vefatının 7. yılı vesilesiyle bir araya geldiklerini söyledi.

Devam eden bir mücadelenin içerisinde olduklarını kaydeden Tonguç, "Türkiye'mizin dört bir tarafında elhamdülillah bu geceler şubat ayı geldiğinde bir başka mana etrafında yürüyor ve yürümeye devam edecek." dedi.

Erbakan'ın 20 yıl boyunca köylüsüyle, işadamıyla, akademisyeniyle toplantılar yaparak en sonunda en müessir gücün siyaset olduğu anlayışı içerisinde bir çalışma başlattığını hatırlatan Tonguç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu çalışma ile sivil toplum kuruluşları ile birlikte bütün Türkiye'mizde hanımıyla, genciyle bu mesuliyetin şuuru içerisinde yürümenin hep gayreti içerisinde olmuşuz. Milli Görüş harekatının, Erbakan hocamızın çalışmasını sadece kuru bir particilik davası olarak görürsek meseleyi anlamamış oluruz. İşin özüne ve manasına bakmak ve nasıl bir yolda nereye doğru gittiğimizi ve hangi hedefe varlığımızı görmek durumundayız. Bu mücadelenin öyle kolay olmadığını biliyoruz ve kolay olmayacağının da farkındayız. Ama milletimiz ve milletimizin kalbindeki iman var olduğu sürece Allah'ın izniyle bu millet mücadelesine hakkın rızasını kazanmak için her zamankinden fazla devam edecektir. Bu milletin imanı var oldukça bu millet var olacak, bu millet var oldukça milli görüş var olacak, milli görüş var oldukça bu milleti asla kimse paramparça edemeyecek Allah'ın izniyle."

Siyonizmin bir dünya kurduğunu, bu dünyanın içerisinde herkesi açık bir hapishaneye doldurduğunu kaydeden Tonguç, ne ekip biçeceğinden nasıl hareket edeceğine kadar dünyayı neredeyse avucunun içerisine aldığını anlattı.

"Erbakan hocamız 1969'da ortaya çıktığında siyonistlerin kurmuş olduğu açık hapishaneden bir an önce kurtulmanın faaliyetini yapmak üzere yola çıkıyoruz demiştir." ifadelerini kullanan Tonguç, siyonizmin açık hapishaneye çevirdiği bu dünya yerine hakkı üstün tutan yeni bir İslam medeniyetinin muhakkak kurulacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA