Kozluk'ta 'Başarı Ve Motivasyon' Konferansı

Yazar Halit Ertuğrul, Batman’ın Kozluk ilçesinde öğrencilere başarı ve motivasyon konulu konferans verdi.

Kozluk Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizesiyle 29 Ekim Konferans salonunda öğrencilere hitap eden Ertuğrul, başarı ve motivasyonu kendi hayatından kesitlerle anlattı.

Başarının başarmaya inanmakla başladığını ifade eden Ertuğrul, şunları kaydetti:

"Başarmak, başarmaya inanmakla başlar. Süper zekalı zannedilen bir öğrenci ile gerizekalı zannedilen bir öğrenci arasında bir cümle fark var. Süper zekalı zannedilen öğrenciler, başarmaya inanmış öğrencilerdir. Gerizekalı zannedilenler ise başaramayacağına inanmış öğrencilerdir. Başarmak inanmakla başlıyor. Başarmak bir aşktır, hasrettir, sevdadır rüyalara girmek uykuları kaçırmaktır. Başarmak inanmaktır. Eğer başarılı olursanız hayatı siz seçersiniz, ama başarısız olursanız hayat sizi seçer. Başarılı olursanız ömür boyu çare olursunuz, ama başarısız olursanız ömür boyu çare arasınız. Bugün bir miladımız, başlangıcımız, niyetimiz ve yol haritamız olmalıdır. "

Yaklaşık 350 öğrenci ve okul müdürlerinin dinlediği konferansın çok verimli geçtiğini belirten Kozluk Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, Ertuğrul’a teşekkür plaketi verdi.

Konferanstan sonra İlçe Kaymakamı Osman Bilici’yi ziyaret eden Ertuğrul, Bilici ile bölgenin eğitim sorunları üzerine istişare yaptı.

Kaynak: AA