Kendi Oyunlarını Ve Animasyonlarını Kodluyorlar

Bartın'da, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Kod Adı 2023" projesi kapsamında 12-15 yaş grubu öğrencilere, milli yazılımcı olabilmeleri için kodlama eğitimi veriliyor.



Öğrencilere, Bartın Gençlik Merkezi'nde verilen eğitimlerde, codeorg, Hackercan, Strach gibi uygulamalar öğretiliyor.

Bartın Gençlik Merkezi Lideri Eyüp Hendek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin amacının, ülkenin gelecekteki milli yazılımcılarını geliştirmek ve tespit etmek olduğunu söyledi.

Projeyle 2023 yılında ülkenin milli yazılımcı ihtiyacının karşılanmasının hedeflendiğini aktaran Hendek, "Türkiye'deki gençlerimizin kodlama mantığını öğrenmesi, bu alanlarda çalışmalar yapması, bilim ve teknolojiyi yakından takip etmesi sağlanıyor. Bu sayede savunma sanayi de ve her alanda kendi milli yazılımcılarımız olacak." dedi.

Hedeflerinin, kentteki 12-15 yaş grubu öğrencilerin hepsini bu eğitimlere dahil etmek olduğunu aktaran Hendek, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar Bartın'da 40 gence eğitim verdik. Bakanlığımız, ilerleyen dönemlerde bu eğitimlere katılan gençlerden bir kısmını yapacağı kamplarla daha donanımlı hale gelmesini sağlayacaktır. Gençlerimiz, şu ana kadar kurslarımızda kendilerinin geliştirdiği animasyon ve oyunları yapmaya başladılar.

Önceden gençlerimiz sadece oyun oynayarak zamanlarını harcıyorlardı. Şu anda kendileri oyun yazmayı animasyon geliştirmeyi öğrendiler. İlerleyen zamanlarda web sitesi, mobil uygulama ve robotik konularında eğitim alacaklar."

Öğrencilerden Zeynep Seran da, "Burada kodlamayı öğreniyoruz. Kodlayarak oyunlar ve animasyonlar yapıyoruz. Önceden evde oyunlar oynardım şimdi ise kendim oyun yapıyorum. Hayalim milli yazılımcı olarak vatanıma, milletime hizmet etmek." diye konuştu.

Kaynak: AA