'Kako Band' İstanbul'da Konser Verecek

Kendilerine ait bir müzik dili geliştiren İranlı müzik grubu, 9 Mart'ta Haliç Kongre Merkezi'nde sahne alacak Grubun kurucularından Pouya Sarafi: 'Biz eserlerimizle toplumlar arasındaki sınırları kaldırmak istiyoruz. Tek bir dil olmak istiyoruz. Şarkılarımızla tüm insanlığı barışa ve sevgiye davet ediyoruz'

İranlı müzik grubu "Kako Band" İstanbul'da müzikseverlerle bir araya gelecek.

İstanbul Nola Galata'da basın mensuplarıyla bir araya gelen grubun kurucularından Pouya Sarafi, 9 Mart'ta Haliç Kongre Merkezi'nde evrensel müziğe gönül vermiş dinleyicilerle bir araya geleceklerini söyledi.

Sarafi, Türkiye'ye ilk kez geldiklerini belirterek, "Türkler çok misafir insanlar ve buraya gelmek bizim için büyük bir onur. Türkler her zaman sanatla ilgilenen ve sanatsever bir millet. Buraya gelmeden önce de her zaman Türkiye'ye pozitif olarak bakıyorduk. Adetler, gelenekler olarak da Türkleri hep kendimize yakın hissediyorduk." dedi.

"Electro Fusion" tarzı kendine öz bir müzik yaptıklarını aktaran Sarafi, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar Türklerden bizim müzik tarzımıza yakın bir tarz duymadım ama Türkleri müzikal anlamda çok güçlü buluyorum. Hep duygularla sanat ve müzik yapan bir millet. Mesela İbrahim Tatlıses, sizler de biliyorsunuz ki bugüne kadar çok güzel işler yaptı, çok iyi eserler ortaya çıkardı. Hep hisler, duygularıyla şarkılarını söyledi."

- "Anı hissederek şarkılar yapıyoruz"

Sarafi, müziklerini belli bir kitleye hitap etmek amacıyla yapmadıklarına dikkati çekerek, "Biz tamamen eserlerimizle toplumlar arasındaki sınırları kaldırmak istiyoruz. Tek bir dil olmak istiyoruz. Şarkılarımızla tüm insanlığı barışa ve sevgiye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni bir albüm hazırlığı içinde olduklarını da dile getiren Sarafi, "Albümü bahar aylarında çıkarmayı planlıyoruz. Türkiye'den sonra farklı program ve hedeflerimiz de var. Fakat albüm bizim için şu an daha önemli." dedi.

Nima Sarafi ise grup olarak ortaya koyduğu eserlerde duygu ve düşünce dünyalarından ilham aldıklarını dile getirerek, "Biz anı yaşayarak, anı hissederek şarkılar yapıyoruz. Planlı ve programlı olarak hiçbir zaman müzik yapmadık." diye konuştu.

Bir müziği ortaya çıkarırken bir usulün olması gerektiğin vurgulayan Nima Sarafi, şunları kaydetti:

"Aynı yeni doğan bir çocuk gibidir bu mesela. Bir bebeği nasıl yetiştiriyorsak, bizim müzik de aynı böyle bir şey. Bir heykel yaparken böyledir. O heykeli yaparken bir form yoktur. Ancak duygularla, hislerle bir biçime girebilir heykel. Biz aynı zamanda hayatın bize kazandırdığı tecrübelere bakarak da müziklerimizi yapıyoruz."

- "Kako Band"

İran'ın Şiraz şehrinde 2007 yılında kurulan grup, "Con Lang – Constructed Language" olarak adlandırdıkları bir dille eserlerini icra ediyor.

İlk albümlerini 2015 yılında "Da'vat-invite" adıyla çıkaran grup, 2017 yılı Ekim ayında ise "Best Songs Collection" adlı uyarlama bir albüm çıkardı.

Farsça'da "Ahbap - Dost" anlamını taşıyan "Kako Band", eserlerinde insani konulara değiniyor. Grup, şarkılarında ise doğu ezgileri ile oluşturdukları yapma dile ait sözleri, Batı müziği teknikleriyle harmanlıyor.

Albüm çalışmalarının yanı sıra, Aspirin adlı televizyon dizisinin müziklerini de hazırlayan grup, "My Planet" adlı şarkılarına çektikleri klip ile İran'da gerçekleştirilen klip festivalinde "Quqnous Award" ödülünü aldı.

Kaynak: AA