Hakkari'deki Değişim Ankara'daki Fuarda Anlatılacak

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyeler tarafından yapılan çalışmaların tanıtılacağı Ankara'daki fuar öncesinde toplantı düzenledi.

Toplantıda konuşan Toprak, gelecek hafta Ankara'da yapılması planlanan ve 3 gün sürecek olan tanıtım faaliyeti ile ilgili bir araya geldiklerini söyledi.

Ankara Ticaret Odası bünyesinde bulunan Congresiumda, İçişleri Bakanlığının koordinesinde kayyum atanan belediyelerin çalışmalarını tanıtmak, değerlendirmek, gözler önüne sermek amacıyla fuar tipinde bir çalışma düzenleneceğini belirten Toprak, şunları aktardı:

- Hakkari çok değişti

"Son 1.5 yıldır belediye başkan vekili olarak görevlendirilen kayyum arkadaşlarımız Türkiye’nin diğer bölgelerinde olduğu gibi ilimizde de yoğun şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Gerçekten gözle görülür değişiklikleri vatandaşlarımız net olarak ifade edebiliyorlar. Hakkari merkez için söylemek gerekirse geçen sene binek otomobilimizi kullanamadığımız, tozdan topraktan insanların neredeyse bembeyaz gezdiği, vatandaşların yanından geçerken onları toza buluyoruz diye araçta yüzümüzün kızardığı bir ortamda, şu anda fotoğraf çekip Türkiye'nin her yerine gönderip buranın Hakkari olduğuna inanmayan bir kent haline geldik."

Hakkari'nin caddeleri, kaldırımları, ışıklandırma sistemleri ve altyapı çalışmaları ile büyük bir değişim yaşadığını ifade eden Toprak, geçen yıl kentte 48 saate bir 2 saat su alan mahallelerin olduğunu kaydetti.

- Yüksekova yeniden imar ediliyor

Vali Toprak, "Ağustos, eylül aylarında tamamıyla içme suyu bütün evlerde istediğimiz kadarıyla kullanılabilecek. Kanalizasyon, dere ıslah çalışmalarımız aynı hızla devam ediyor. Çocuklarımızın, yetişkinlerimizin nefes alabileceği parklarımız yapıldı. Yüksekova ilçemiz zaten baştan imar ediliyor desek yeridir.

Çünkü 2016 Mart, nisan aylarında yaşanan operasyonlarda tamamen harabe haline gelmiş bir şehir görünümü veriyordu. Fakat şuanda 3 bin tane konut içerisindeki bütün sosyal tesisler, camiler, okullar, parklar, yeşil alanlar, genişletilmiş caddeler, asfaltlar son hız devam ediyor.

- Hakkari algısı değişmeli

Şemdinli yine aynı şekilde şehir girişindeki asfaltlarımız, yeni hastanemiz bir sürü yatırımımız gözle görülür şekilde. Çukurca'da yine aynı şekilde oraya gelen memurlarımızı, müdürlerimizin, doktorlarımızın, öğretmenlerimizin en büyük sorunu barınma sorunuydu. Oraya gelenler nerede kalacağını kara kara düşünürdü. Onunla ilgili şimdi kaymakamlığımız misafirhane tipinde güzel yatırımlar gerçekleştiriyor."

Yapılan hizmetlerin ülkenin diğer kısımlarında da görülmesi, tanınması ve bilinmesinin önem arz ettiğini belirten Toprak, "Çünkü hala kim ne derse desin ülkemizin batı kesimlerinde Hakkari deyince kafada değişik bir imaj var. Hala bu kadar yatırıma, çalışmaya, sporumuzun gelişmesine rağmen böyle bir imaj var. Burayı da herkesin gelip görme imkanı yok. Onlar gelemediği için bizim bu tanıtımı yapmamız gerekiyor. Bizim bunu göstermemiz gerekiyor."

Toprak başkanlığında, valilikte düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Vali Yardımcısı ve Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epcim, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Şemdinli Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhammet Fuat Türkman, Çukurca Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca ve yatırımcı kuruluşların il müdürleri katıldı.

Kaynak: AA