GTBBAZAAR Hizmet Ağını Genişletiyor

Gaziantep'te gıda ve tarım ürünlerinin uluslararası piyasalara elektronik ortamda pazarlanması ve tanıtılmasını sağlayan "www.gtbbazaar.com" portalına (GTBBAZAAR) 5 ülkeden sanayi ve ticaret odalarıyla iş adamları dernekleri dahil oldu.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Genel Sekreteri Özgür Bayram, yaptığı yazılı açıklamada, ağustos ayından bu yana üyelerine hizmet vermeye başlayan "www.gtbbazaar.com" portalının 5 ülkeden binlerce alıcı ve satıcıyı bir araya getiren uluslararası bir platform haline geldiğini ifade etti.

Bayram, sisteme dahil olan ülkelerin e-pazar ağının genişlemesine ve üyelerinin uluslararası alanda daha fazla kullanıcıya ulaşmasına katkı sağladığını ifade etti.

Üyelerine elektronik ortamda ürünlerini tanıtma, sanal mağaza açma ve ticaret yapma kolaylığı sağlayan sisteme ilk olarak Kuveyt Ticaret ve Sanayi Odası, Avrupa İş Adamları Derneği (EUBA) ve Avrupa Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneğinin dahil olduğunu anımsatan Bayram, daha sonra uygulamaya Irak-Türk Ortak Ticaret ve Sanayi Odası, Yunanistan Drama Sanayi ve Ticaret Odası, Etiyopya Sektörel Dernek Odası ve Kazakistan Ulusal Girişimciler Odasının katılım gösterdiğini aktardı.

Yeni bir uygulama olmasına rağmen şu ana kadar toplam 140 borsa üyesinin GTBBAZAAR'da 35 sanal mağaza açarak, 187 farklı ürün için ilana çıktığını vurgulayan Bayram, bu sayının 2018 yılı içerisinde katlanarak artmasını hedeflediklerini anlattı.

E-pazar uygulamasının hizmet ağının genişlemesi ve daha fazla alıcıya ulaşması için farklı ülkelerle görüşmelere devam ettiklerini kaydeden Bayram, GTBBAZAAR'ın kapalı üye sistemi ile çalıştığını ve portalın sadece tarım ve gıda ticareti yapan üye firmalar için ücretsiz hizmet verdiğini vurguladı.

Bayram, "Üyelerimiz portal içerisinde istediği kadar mağaza açma yetkisi elde ediyor. Mağazalarında satmak istedikleri ürünlerin fiyatını, miktarını, resmini belirterek ilana çıkabiliyor. Yine istediği zaman ilanını pasif hale getirebiliyor. Firmalarımız ürün alımı yapmak için de ilan açabiliyor. Yurt içi ve yurt dışında bu ilanlarla ilgilenen kişiler ilgili ilanı tıkladığında satıcı veya alıcının iletişim bilgilerine rahatlıkla ulaşabiliyor. Sitede online bir satış yapılmıyor. Bu platform sadece alıcı ve satıcıların bir araya gelmesine olanak sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA