'Gönüllü Elçiler' Programı

TRT ekranlarında yayınlanan "Gönüllü Elçiler" programı, Kastamonu Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim ve sosyal etkinliklerine yer verdi.

TRT Haber'de yayınlanan "Gönüllü Elçiler" programı, Kastamonu Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim ve sosyal etkinlikleriyle ilgili çekimler yaptı. Çekimler sırasında öğrencilerin gündelik yaşamının yanı sıra kentle olan iletişimlerine de yer verildi.

Program kapsamında basket maçı yapan öğrencilere, Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın da eşlik etti.

Programın yapımcısı ve yönetmeni Tolga Özlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışından ülkemize gelerek eğitim alan öğrencilerin memleketlerine döndüklerinde ülkemizin gönüllü elçileri olduklarını söyledi.

Çok farklı yaşamlarla karşılaştıklarını vurgulayan Özlü, "Geleceklerini, ülkelerinden binlerce kilometre uzakta Türkiye'de arayan üniversiteli gençler, farklı hedefler ve hayallerle geldiler, bizden biri oldular. Bu gençlerin yaşamlarını anlatıyoruz." dedi.

Kastamonu Üniversitesi'nde çok sayıda yabancı öğrencinin eğitim aldığını belirten Özlü, "Rektör bey öğrencilerle birebir ilgileniyor. Zaman zaman onlarla spor dahi yaparak iletişimi güçlü tutuyor. Öğrenciler, ülkelerine döndüklerinde bu güzelliklere geniş yer verecek." diye konuştu.

Kaynak: AA