FETÖ Sanığı Eski Okul Müdürü Hakim Karşısında

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün okulunda bir dönem okul müdürlüğü yapan Mustafa Dumaniç, 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle hakkında açılan davada yargılanmaya başladı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Dumaniç ile avukatı katıldı.

Üniversitede okurken maddi durumlarının kötü olması nedeniyle FETÖ/PDY örgütünün evlerinde kaldığını belirten Dumaniç, “2009-2015 yıllarında cemaate ait Adana Burç Okulları'nda müdür yardımcılığı yaptım. Okul kapanıncaya kadar yaklaşık 5 ay lise kısmında müdürlük yaptım. Ben hiçbir zaman sohbet düzenlemedim. Kimseden himmet adı altında para toplamadım, kimseye para vermedim. Okuldaki öğrencilere faydalı olması yönünde kimi gazeteler deneme sınavları verdiği için velilere bu gazeteleri almalarını tavsiye ediyorduk. Bu gazetelerin arasında Zaman Gazetesi de vardı.” dedi.

Dumaniç, dinlenmek amacıyla otel konaklaması yaptığını, ByLock kullanmadığını, örgütün finans kaynaklarından Bank Asya’ya da 2014 yılında biriktirdiği 29 bin lirayı yatırdığını belirterek, tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, Dumaniç’in tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA