FETÖ'den Yargılanan Diş Hekimi Çiftin 15 Yıla Kadar Hapsi İstendi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) firari savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara ile Enes Kanter ile fotoğraf çektiren diş kliniği sahibi Ali İlker Baştan ve eşinin yargılandığı davada savcı, doktor çiftin “Silahlı terör örgütüne üyeliği “suçundan 15 yıla kadar hapsini istedi.

FETÖ’nün firari savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara ile Enes Kanter’in fotoğraf çektirdiği diş kliniğinin sahibi Ali İlker Baştan ile eşi doktor Esma Kuriş Baştan’ın FETÖ’den yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ali İlker Baştan cezaevinden getirilirken, diş hekimi eşi tutuksuz sanık Esma Kuriş Baştan ve avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, tutuklu sanık Ali İlker Baştan ile eşi tutuksuz sanık Esma Kuriş Baştan’ın Silahlı terör örgüte üye olmak suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapsini istedi.

Mütalaanın açıklanmasının ardından söz alan Ali İlker, “Hastalarımla görüşmek ve delil toplamak için tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Savunmasını yaparken gözyaşlarını tutamayan sanık Esma Kuriş ise “Söylenecek pek bir şey kalmadı. Eşi ve doktor olarak gözlemlediğim kocamın sağlık problemleri var. Ajitasyon olsun diye daha önce belirtmek istememiştim. Delil toplamak ve eşime yardımcı olmak için eşimin tahliyesini istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, Ali İlker Baştan’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek sanıkların esas hakkındaki savunmalarını hazırlaması için duruşmayı erteledi.
Kaynak: İHA