Eruh'ta 'Kariyerimi Planlıyorum, Mesleğimi Seçiyorum' Semineri

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eruh Temsilciliği tarafından "Kariyerimi Planlıyorum, Mesleğimi Seçiyorum" semineri düzenlendi.

Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç, İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, Türk gençliğinin milli ve manevi değerlerle Türkiye Cumhuriyeti devletini daha yüksek noktalara taşıyacağını söyledi.

Kaymakamlık mesleği ve kaymakamın görevleri hakkında bilgi veren Kaymakam Dayanç, "Ülkemizin gençlerinden çok şey bekliyor. Siz gençler bu ülkenin geleceğisiniz. Gerçekten bu ülke kolay kurulmadı. Türkiye Cumhuriyeti kurulurken yüz binlerce şehit verdi. Birileri bu ülkeyi bir yerlere taşıdı. Birileri taşımaya devam ediyor. Bir bayrak yarışı olarak, siz gençler bu bayrağı devir alacaksınız ve bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesi üzerine taşıyacaksınız." ifadelerini kullandı.

Dayanç, Türkiye Gençlik Vakfının milli manevi değerlere bağlı kendinden emin, bilinçli, öz güveni gençlerin yetiştirilmesi açısından bir şeyler yapmaya çalıştığına işaret etti.

Dayanç, şunları kaydetti:

"Milli ve manevi değerlerimize bağlı kalmamız gerekiyor. Çünkü bize can veren değerlere bağlı kaldıktan sonra kendimizi pozitif bilimlerle geliştireceğiz. Kültürle, sanatla, sporla bilimle istikrarlı olacağız. Bunların peşinde yılmadan koşacağız. Türk gençliği milli ve manevi değerlerle Türkiye Cumhuriyeti devletini eminim ki bu şartlarda daha çok yeni noktalara taşıyacaklardır. Biz buna inanıyoruz."

Programa, TÜGVA Siirt Temsilcisi İbrahim Ethem Göztok ve Eruh İlçe Temsilcisi İbrahim Halil de katıldı.

Kaynak: AA