Engelli Gençlerden 'Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Erzurum'da engelli gençler Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"na destek için futbol oynadı ve Türk bayrağı açtı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Spor Salonunda gerçekleşen ve "Engelleri aşta gel Mehmet'im al bayrağı Afrin'e dikte gel Mehmet'im" sloganıyla engelli gençler futbol oynayarak Mehmetçiğe destek oldu.

Açtıkları Türk bayrakları ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atan engelli gençlere tribünde bulunan yakınları da destek verdi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, yaptığı açıklamada, "Engelli gençlerimizle hem fiziksel hem de zihinsel anlamda bütün engelleri aşarak kendi öz yurdunda mutlu ve sağlıklı yaşayabilecekleri bir vatanın olduğunu göstermek ve askerlerimize destek olmak ümidiyle bugünü düzenledik." dedi.

İlbaş, şunları söyledi:

"Bu gençlerimiz engelli olsa bile bu ruhun ne demek olduğunu biliyor. Amacımız da onların aynı aşk ve duyguyla var olma mantığını ortaya koymak. Buraya gelen diğer gençlerimiz de onlara tribünlerden tezahürat yapıyor ve destek veriyor. Özellikle gol atınca alkışlanma duygusu onları mutlu kılmanın yanında psikolojik olarak desteklenmeleri kendilerini ispat ediyor ve onlarda büyük heyecan yaratıyor."

Kaynak: AA