EGD'nin Anadolu Temsilcileri Göreve Başladı

EGD'nin Anadolu yapılanması çerçevesinde Adana'dan Samsun'a, Tekirdağ'dan Gaziantep'e kadar farklı kentlerde belirlenen 15 temsilci görevine başladı EGD Başkanı Toprak: 'Yapılanmanın ekonomi gazeteciliğinin gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ekonomisi güçlü diğer kentlerde de temsilci arkadaşlar belirleyerek Türkiye'nin tamamında olmayı hedefliyoruz' 'Derneğimizin Anadolu'daki etkinliğini artıracak, oradaki meslektaşlarımızın gelişimine katkı sağlayacak projeler gerçekleştireceğiz'

Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) Anadolu yapılanması çerçevesinde belirlenen 15 temsilci, görevine başladı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, EGD'nin Anadolu yapılanması çerçevesinde Adana'dan Samsun'a, Tekirdağ'dan Gaziantep'e 15 temsilci belirlendi.

Bu kapsamda Mehmet Uluğtürkan Adana'da, Osman Altınışık Ankara'da, Ali Kenan Sertalp Bursa'da, Nevser Eraslan Edirne'de, İhsan Senir Erzurum'da, Tülay Taşkın Eskişehir'de, Cengiz Halil Çiçek Gaziantep'te, Dilek Gappi İzmir'de, Şener Meral Kartepe'de, Uğur Özgöker Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, Mehtap Akbaş Çiftçi Kocaeli'de, Olay Tan Muğla'da, Murat Gürsoy Ordu'da, Cemil Ciğerim Samsun'da ve Orhan Koçyiğit Sivas'ta EGD temsilcisi olarak görevlendirildi.

Görevlerine başlayan temsilciler, Kartepe Ekonomi Zirvesi'nde bir araya gelerek, EGD Başkan Yardımcısı Hasan Arslan moderatörlüğünde düzenlenen oturumda, bulundukları kentte ekonomi ve ekonomi gazeteciliğinin durumuna ilişkin bilgi verdi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan EGD Başkanı Celal Toprak, derneğin, ekonomisi güçlü kentlerde temsilcilerle faaliyet göstereceğini kaydetti.

Kent ekonomilerinin nabzını tutan temsilcilerle yeni dönemde farklı etkinliklere imza atacaklarını belirten Toprak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Mesleğimizin gelişmesi çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren EGD, sadece medyanın merkezi İstanbul'da değil, Anadolu'nun her bölgesinde temsil edilecek. Bu dönem yönetim kurulumuzda Anadolu'dan bir arkadaşımıza görev verdik. Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Uluğtürkan, Anadolu'daki temsilcilerimizin artması, aralarındaki koordinasyonun sağlanması ve bölgelerde gerçekleştireceğimiz etkinliklerle ilgili görev yapacak.

Yapılanmanın ekonomi gazeteciliğini gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Belirlediğimiz bu arkadaşlar kendi kentlerinin yanı sıra komşu kentlerini de temsil edecek. Ekonomisi güçlü diğer kentlerde de temsilci arkadaşlar belirleyerek Türkiye'nin tamamında olmayı hedefliyoruz. Derneğimizin Anadolu'daki etkinliğini artıracak, oradaki meslektaşlarımızın gelişimine katkı sağlayacak projeler gerçekleştireceğiz."
Kaynak: AA