Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına Atanan Muslu'ya Veda

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atanan eski İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, yeni görevinde İzmir'deki projelere daha fazla destek olabilmek için çaba harcayacağını söyledi.

Muslu için Balçova Termal Otel'de veda programı düzenlendi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Muslu'nun kendisi için mesai arkadaşının yanı sıra bir kardeş olduğunu belirtti.

Muslu'nun duruşu, kararlığı, hayata bakışıyla iz bıraktığını dile getiren Ayyıldız, semereleri 5-10 yıl sonra ortaya çıkacak çalışmaların başlangıcının yapıldığını kaydetti.

Ayyıldız, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişi sırasında valiliğe en erken gelenler arasında Muslu'nun da bulunduğunu, sela ve ezan okunması konusunu gündeme getirdiğini anlatarak, "Hiçbir yerden bir talimat gelmeden imamlara sela ve ezan okunmasını iletti. Türkiye'de en önce ezan ve sela okunan yer İzmir'dir." dedi.

Muslu da İzmir'de 5 yıl görev yaptığını aktararak, çalışmalarında katkı verenlere teşekkür etti.

Başlayan projelerin biteceğini ifade eden Muslu, "İzmir'imize güzel eserler kazandırılacaktır. Başkanlık olarak İzmir'deki projelere daha fazla destek olabilmek için çaba harcayacağım. Güzel İzmir'imiz güzel hizmetlere layık." diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Muslu, "Operasyona katılan güvenlik güçlerimize Cenabıhak'tan güç ve kuvvet niyaz ediyorum. Görünmeyen ordularıyla ordumuzu muzaffer kılsın." duasını yaptı.

Programda Kuran-ı Kerim okundu, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için dua edildi.

Programa eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, İmam Hatipliler ve Mezunları Derneği (İMHAD) İzmir Şubesi Başkanı Burhanettin Kansızoğlu, İzmir Sivil Toplum Kuruluşları (İSTOK) Dönem Başkanı Cüneyd Dayhan ile kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA