Başbakan Yıldırım: Erbakan Hoca'nın hayalini AK Parti gerçekleştirdi

Başbakan Yıldırım, ''Erbakan Hoca'nın derdi davası maddi manevi kalkınmış büyük Türkiye'ydi. Onun hayalini bugün Türkiye AK Parti gerçekleştirdi'' dedi.

Başbakan Yıldırım: Erbakan Hoca'nın hayalini AK Parti gerçekleştirdi
AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde '28 Şubat Darbesi: İnsan Haklarına Balans Ayarı' etkinliğinde konuştu.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''O dönem Türkiye üzerinde egemen güçlerin ağır bir vesayeti vardı. Siyaset kurumu zayıflatılmıştı. Erbakan Hoca farklı bir siyasi anlayışıyla yola çıktığında çok ağır eleştirilere maruz kaldı. O sabırla metanetle yürüyüşünü duruşunu bozmadan davasını ömür boyunca anlattı. Derdi davası maddi manevi kalkınmış büyük Türkiye'ydi. Onun hayalini bugün Türkiye AK Parti gerçekleştirdi. Daima milletten yana oldu. İncindi ama hiç kimseyi incitmedi. Büyük milletimize özgüven kazandırdı. Fikirleri bugün daha iyi anlaşılmış kabul edilmiş olan muhterem hocamıza bir kez daha Rabb'imden rahmet diliyorum.

''28 ŞUBAT SÜRECİNİN TÜRKİYE'YE MALİYETİ 390 MİLYAR DOLAR''


Türkiye ne yazık ki yakın tarihimizde darbelerden çok çekti. Vesayet odakları devletin gücüyle sevmedikleri siyasetçilere sürekli ayar verme hevesinde oldular. Balans ayarı yapmaya çalıştılar millet iradesini bir türlü hazmedemediler. 1997'de Türkiye'nin başında seçimle gelmiş meşru iktidar vardı darbeciler 27 Mayıs'ta 12 Eylül'de olduğu gibi gayrimeşru bir müdahalede bulundular. İnançlarını yaşayan insanlar adeta kamusal alandan silinmek istendi. Hükümeti istifa etmek zorunda bıraktılar. Ne yazık ki bunu da siyaseti kullanarak yaptılar. Vatandaşlık haklarını herkes kullanamaz dediler. Her hak herkesin hakkı değildir dediler. Millet iradesiyle seçilmiş siyasetçileri toplumun nazarında değersizleştirdiler. Açıktan zulmettiler. Üniversitede okuyan kızlarımızın başlarını zorla açtırdılar. İkna odaları kurdular. O odalarda başörtülü kızlarımıza her türlü baskıyı yaptılar. Bu ülkenin bazı evlatlarına vatandaşlık hakkı bile çok görüldü. Medya kontrol altına alındı.Ekonomi ciddi anlamda bozuldu. Türkiye 2000-2001 krizine doğru sürüklendi. Milletin sevgilisi olmuş İstanbul Belediye Başkanı Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hapishaneye attılar. Bir yandan bankalar hortumlandı enflasyon tavan yaptı. Onlarca banka maalesef iflas etti kapatıldı. 28 Şubat sürecinin Türkiye'ye maliyeti 390 milyar dolar. Her türlü darbe girişimi bu ülkeye ihanettir. Bugün 28 Şubat'ın yaralarını sardık acılarını unutmadık 28 Şubat'ı unutmayacağız unutturmayacağız.

Bin yıl süreceği söylenen darbeleri, milletten güç alarak tarihin çöplüğüne attık. Siyaset yapmaları engellenmek istenen kadrolar, şimdi iktidarda ve darbecilerden hesap soruyor. Meclis'e gelen kardeşimize yapılan zorbalık hala kalbimizi incitir. 28 Şubat döneminde yaşanan hak ihlalleri AK Parti iktidarıyla gündemden çıktı. 28 Şubat davasında sona geldik. İntikamla değil, adaletle davranarak hukuk içinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. O günler alçak dağları ben yarattım diyenlerin bugün biz darbe falan yapmadık tanklar eğitime çıktı demelerini hiçbir şekilde adalet affetmeyecek. 17-25 Aralık'ı tertip eden 15 Temmuz'da sokakları işgal etmeye çalışan hainlerle 28 Şubat'ı planlayan darbe kardeşleridir. Artık bu ülke milli iradeye karşı operasyon yapmaya kalkanlar karşısında 81 milyon vatan evladını bulacaktır. Türkiye özgür bir ülkedir, demokratik hukuk devletidir. Hukukumuzu emperyalist emelleri olanlara ve onların kiraladığı hainlere asla çiğnetmeyeceğiz. 16 yıl boyunca demokrasi adına hukuk adına dik durduk meydanı vesayetçilere dar ettik.''