Artvin'de '28 Şubat Manşetleri' Sergisi

Artvin'de, AK Parti İl Başkanlığınca "28 Şubat Manşetleri" konulu sergi açıldı.



Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kongre ve Kültür Merkezi sergi salonundaki sergide, çeşitli gazetelerin 28 Şubat sürecindeki manşetlerini yansıtan sayfaları sergilendi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, açılışta yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecini yakinen yaşadığını belirterek, "Medyanın gücü hayırda kullanıldığında 15 Temmuz darbesi bastırıldı. Şerde kullanıldığında da 28 Şubat'ı yaşadık. Bu iki örneğin mukayese edilmesi gerekiyor. Medya işin bir tarafında ise o başarılı oluyor." dedi.

AK Parti İl Başkanı Erkan Balta ise 28 Şubat'ın, cuntacı zihniyetin 1960 ve 1980 askeri darbelerinden sonra bu millete yaşattığı en karanlık dönemlerden biri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"28 Şubat sürecini milletimizin unutmaması lazım. O gün yaşananlardan ders almış olsaydık, devletin gerçek sahipleri bu konu üzerinde yeterince durmuş olsaydı, 15 Temmuz gibi bir faciayı yaşamamış olacaktık. Daha önceki darbeler asker içindeki cuntacıların darbesiydi. 28 Şubat askerle birlikte çeşitli sivil toplum örgütlerinin ve basının ortak yaptığı bir darbeydi. Bu sergi de bunun bir göstergesi."

Açılışa, Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim İnce, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Şenol Alparslan, Gençlik Kolları Başkanı Ali İhsan Başar, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA