AK Parti Mersin İl Başkanı Ercik Açıklaması

'28 Şubat döneminde bireysel özgürlükler bağlamında, insanların eğitimöğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ibadet haklarının elinden alındığını gördük'.

AK Parti İçel İl Başkanı Cesim Ercik, "28 Şubat döneminde bireysel özgürlükler bağlamında, insanların eğitim-öğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ibadet haklarının elinden alındığını gördük." dedi.

Ercik, partisinin il başkanlığında kadın kolları ve gençlik kolları üyelerinin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 28 Şubat 1997 tarihinde Türkiye'nin postmodern bir darbe yaşadığını, bu nedenle tüm darbeleri bir kez daha nefretle kınadıklarını belirtti.

Darbe eylemleriyle insanların yaşama haklarının elinden alındığını belirten Ercik, "28 Şubat döneminde bireysel özgürlükler bağlamında, insanların eğitim-öğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ibadet haklarının elinden alındığını gördük. Bu milletin çocukları ilköğretimden üniversite çağına kadar eğitim hayatından yoksun bırakıldılar." dedi.

Ercik, o dönemde bazı kesimlerin fişlendiğine işaret ederek, başörtülü kadınların kamu hizmeti alamadığını, bazı firmaların da yeşil sermaye denilerek ihalelere alınmadığını aktardı.

Ercik, şöyle konuştu:

"Bankalarda milletin trilyonlarca parası hortumlanarak illegal yapılara aktarıldı. Medya attığı manşetlerle meşru hükümeti devirdi, siyasi darbe yaptı. Ankara sokaklarında tanklar yürütülerek siyasete, demokrasiye ve insan haklarına balans ayarı yapıldı. Bürokrasinin bir ayağı olan Milli Güvenlik Kurulu kararlarıyla siyasiler hizaya çekilip, hükumet yönetimi vesayet odaklarına teslim edildi. Hükumetimiz ve milletimiz 15 Temmuz'da darbeler tarihine nokta koymuştur. Son hain örneğini 15 Temmuz'da bir kez daha yaşadığımız her türlü darbe ve darbe girişimini artık tarihin karanlık sayfalarına gömüyoruz. "

Toplantıda konuşmaların ardından 28 Şubat 1997 tarihindeki bazı gazetelerin birinci sayfalarının görüntülerinin de yer aldığı sinevizyon gösterildi.

Kaynak: AA