'3 Bin Güvenlik Korucusu Afrin'e Gitmek İçin Hazır Bekliyor'

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen: 'Afrin'e gitmek isteyen 53 bin korucu arkadaşımızın 3 bini şu an hazır bekliyor'.

'3 Bin Güvenlik Korucusu Afrin'e Gitmek İçin Hazır Bekliyor'
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, "Afrin'e gitmek isteyen 53 bin korucu arkadaşımızın 3 bini şu an hazır bekliyor." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Iğdır'a gelen Sözen, Iğdır Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği binasında, kent merkezi ve köylerde görev yapan güvenlik korucularıyla bir araya geldi.

Sözen, burada güvenlik korucularına yönelik yaptığı konuşmada, "Ermenistan sınırındaki bir ilde bulunmanız, geçmişte burada yaşanan hadiselerden kaynaklı acıları benliğinizde çok hissettiğinizi düşünüyorum. Bugün kendi bireysel sorunlarımız, özlük haklarımız ve sosyal haklarımızı bir tarafa bırakıp tamamen Afrin'deki operasyona yoğunlaşmamız lazım çünkü biliyoruz ki ülkesi olmayanın namusu da gururu olmaz." dedi.

Caferi ve Sünni toplumunun yaşadığı Iğdır'daki bu ortamın zenginlik olduğunu belirten Sözen, şunları kaydetti:

"Güvenlik korucuları camiası olarak devlet büyüklerimizden ricada bulunduk, 'Afrin'de polisimiz, askerimiz şehit olurken bunu bizim sadece basından izlememiz zorumuza gidiyor.' dedik. Askerimiz, polisimizle Sur'da, Cizre'de, Nusaybin'de, Yüksekova'da ve diğer yerlerde, başta çukur ve hendek olaylarında olmak üzere 40 yıllık terörle mücadele içerindeyiz. Bu bağlamda onları Afrin'de de yalnız bırakmamak için talepte bulunduk. İlk etapta Sur'da ve Nusaybin'de bu operasyonları yaşamış, tecrübeli 180 arkadaşımız oraya gönüllü olarak başvuranların içinden kura çekmek kaydıyla gönderildi. Afrin'e gitmek isteyen 53 bin korucu arkadaşımızın 3 bini şu an hazır bekliyor.

Birilerinin iddia ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti devleti orada Kürt kökenli vatandaşlara yönelik operasyon yapmıyor. Orada geçen hafta 2. Ordu Komutanımızla Afrin'de birtakım yerleri gezdik, ÖSO kamplarını gezme fırsatımız oldu. Orada, ÖSO kamplarında bulunan mensupların yarısı Arap yarısı ise Kürt kökenli vatandaşlar. Haliyle sözde müttefik olan ABD ve Avrupa ülkelerinin dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti ordusu orada Kürtlere operasyon yapmadığı gibi PKK'nın zulmünde olan Kürtleri kurtarma operasyonu yapıyor. Bütün dünya da bunu biliyor."

Program sonunda, Iğdır Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Ailelerini Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abiş tarafından Sözen'e plaket verildi.
Kaynak: AA