Tatvan'da Kum Sanatı Gösterisi

Tatvan Kaymakamlığı ile Tatvan Gönül Elçileri tarafından organize edilen program kapsamında kum sanatı gösterisi düzenlendi.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Etkinliğe katılan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, yaptığı konuşmada, "10. Komando Tugayı'nda görev yapan ve Zeytin Dalı Harekatı'na katılan 10 şehidimiz 14 yaralımız var. Bu yiğit şehitlerimiz vatanımız ve memleketimiz için canlarını feda etmekten çekinmediler. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine sabır, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhlarını incitmeden ve aksine aziz şehitlerimizi anarak bu programı düzenledik. Bu anlamlı programa katılan tüm dostlarımıza ve bu projeyi hazırlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İstanbul'dan gelen resim öğretmeni Ömer Faruk Elmas, kum sanatı gösterisi yaptı.

Gösteride Sarıkamış Şehitleri, Çanakkale Gazileri, Kudüs ve Zeytin Dalı Harekatı'nın resmedilmesi izleyicilerden alkış aldı.

Elmas, kuma işlediği "Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" yazısıyla programı sonlandırdı.

Programa, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan'ın eşi ve Gönül Elçileri Tatvan Temsilcisi Arzu Özkan, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Halis Başaran, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA