Siirt'ten Kısa Kısa

Siirt Belediyesi tarafından 3 bin yoksul aileye, 5 bin elektronik Sosyal Yardım Kartı dağıtıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, nakit para yardımı yüklenmiş olan "Sosyal Yardım Kartı" alan ihtiyaç sahibi ve yoksul vatandaşlar, belediye ile anlaşmalı, Destek Kart pos cihazının bulunduğu alışveriş merkezlerinde kartlarını kullanabilecekleri belirtildi.

İhtiyaç sahibi vatandaşların, Sosyal Yardım Kartı ile tekel ürünleri dışında her türlü ihtiyacını karşılayabilecekleri ifade edilen açıklamada, "Aileler kendilerine verilen kartı, anlaşmalı marketlerdeki sisteme okuttukları takdirde, ne zaman yardım alabileceklerini, kalan bakiyelerini, ne kadar giyim ne kadar gıda alışverişi yapabileceklerini öğrenebilecekler. Böylece insan onurunu zedelemeden, ihtiyaç duyulan ürünlerin; toptan alınması yerine ihtiyaç anında karşılaması ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın da alışveriş kültürünü yaşaması sağlanıyor."

- Başkanvekili Taşkın'dan esnaf ziyareti

Siirt Belediye Başkanvekili Ceyhun Dilşad Taşkın, kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Yeni Mahalle'deki Rus Pazarı esnafıyla bir araya gelerek, esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Taşkın, esnaf ve vatandaşların ihtiyaç ve sorunlarını dinledi.

- Belediyeden evde temizlik hizmeti

Siirt Belediyesi, "Evde Temizlik Hizmeti" kapsamında yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara ücretsiz temizlik hizmeti veriyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların yaşadıkları ortamlar sağlık koşullarına uygun hale getiriliyor.

Ev temizliği talebinde bulunan 65 yaş ve üstü 100 vatandaşın evi temizlendi.

Kaynak: AA