Sağlık Elçileri Projesi

Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan ve esnafın bilgilendirilmesinin amaçlandığı "Sağlık Elçileri" Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Sağlık Elçileri Projesi
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Çukurova Kalkınma Ajansı'nda düzenlenen projenin açılışında yaptığı konuşmada, projeyle vatandaşların sağlık alanında daha geniş bilgi sahibi olmalarına hizmet edecek sağlık elçilerini yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Alanında uzman hekimler, hemşireler, eczacılar ve psikologlar tarafından esnafa Merkezi Hastane Randevu Sistemi başta olmak üzere, anne ve bebek sağlığı, akılcı ilaç kullanımı, sağlık okur-yazarlığı, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı alanlarında eğitimler verileceğini belirten Demirtaş, eğitimlerin ardından 300 esnafın "Sağlık Elçisi" olarak vatandaşlara hizmet vereceğini kaydetti.

Mahallenin gözü kulağı olan esnafın yaşadığı sokağın nabzını en iyi tutan kişi olduğunu dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti:

"Sizler, iş yerinizin bulunduğu mahallenin, yaşadığınız sokağın nabzını en iyi tutan kişilersiniz. Muhitinizde olan bitenden mutlaka haberdar olmaktasınız. Hangi vatandaşımızın doktora, ilaca ihtiyacı var, hangi kardeşimiz yardıma muhtaç, bunları en iyi sizler bilmektesiniz. Bu kardeşlerimizin ilgili birimlerimize erişim sağlanmasında üzerinize düşeni yapmalısınız. Öte yandan mahallenizde hırsızlık, uyuşturucu, terör, gasp ve benzeri suçlara karışan şahısları da muhtarlarımızla işbirliği yaparak, emniyet güçlerimize bildirmelisiniz. Bu sayede saha hakimiyetinin sağlanmasında kolluk kuvvetlerimize yardımcı olmalısınız. Hedefimiz Adana'nın ajandasından uyuşturucuyu, terörü, gasbı ve üçüncü sayfa haberlerini çıkarmaktır. Adana'yı her haliyle güvenli, yaşanılabilir bir kente dönüştürmektir. Bunu hep birlikte, el ele vererek başaracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Devletin ve hükümetin özellikle son 15 yılda gerçekleştirdiği sağlıkta değişim ve dönüşüm hareketinin yansımalarının görüldüğünü ifade eden Demirtaş, kamu hastanelerinin birleştirilmesiyle başlayan yeniliklerin, vatandaşların istedikleri eczanelerden ilaçlarını almalarına imkan sağlayan çalışmalarla devam ettiğini hatırlattı.

Sağlık altyapısının ve teknolojisinin geliştirilmesiyle ilgili yürütülen çalışmaların geldiği son noktanın ise geçtiğimiz aylarda Adana'da da faaliyet göstermeye başlayan şehir hastaneleri olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Bununla birlikte vatandaşlarımızın hekim seçme hakkından, hastanelerimizin hijyenik ortamlara kavuşturulmasına kadar her konu başlığı, sağlık hizmetlerinin kalitesi ve vatandaş memnuniyetinin artırılması amacıyla atılmış önemli adımlardır." diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer'in de projeyle ilgili bilgi verdiği etkinlikte, Uzman Doktor Ali Güzelsoy, eğitime katılan berber ve kuaförlere "sağlıklı saç, sağlıklı cilt" konusunda sunum yaptı.

Kaynak: AA