Okuma Yazma Seferberliğine Yoğun İlgi

Muş'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kurslara kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman, okuma yazma seferberliği kapsamında Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nde açılan kurslara yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.

Okuma yazma bilmeyen herkese ulaşarak okur yazar olmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Beyazduman, "Kursumuz sadece bayanlara yönelik değil, 14 yaş ve üzeri okuma yazma bilmeyen herkes katılabilir. Vatandaşlarımıza şunu söyledik, 'Kendinize en yakın okula gidip, başvuru yapıp, ondan sonra bize uğrayın ve biz Halk Eğitimi Merkezi olarak kursları açacağız.' Kurslarımız bittikten sonra başarılı olan kişilere de Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 1. Kademe Okuma Yazma belgelerini vereceğiz." diye konuştu.

Kurs hocası Nazire Koyuncu ise, okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursa katılan kadınlara gönüllü olarak eğitim verdiğini belirterek, "Kursa katılan kadınlarımız daha önce okuma yazmaları olmadığı için gidecekleri yerin adresini bulmakta zorlanıyorlardı. Bu konuda rahatsız oldukları için kursa gelip, okuma yazma öğreniyorlar. Biz bayan kursiyerlerimizle iç içe birbirimizi severek derslerimizi işliyoruz. Kursumuza katılan bayanlar çok istekli ve azimli, okuma yazmayı çok çabuk kavradılar." ifadelerini kullandı.

Kursa katılan 5 çocuk annesi 60 yaşındaki Aslı Rençber de, daha önce bir yere giderken adres bulmakta zorlandığını anlatarak, "Ailemiz bizi okutmadı. Şimdi de açılan okuma yazma kursuna katılarak, hem okumayı hem de yazmayı öğreniyorum. Böyle bir kampanyayı başlatan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teşekkür ederiz." diye konuştu.

Kaynak: AA