Kendisini Polis Ve Savcı Olarak Tanıtıp 68 Bin TL Dolandıran Bir Kişi Tutuklandı

Karabük’te kendilerini ’polis’ ve ‘savcı’ olarak tanıtıp, telefonla bir kişinin 68 bin lirasını dolandırdıkları öne sürülen E.Ş. İstanbul’da yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Kurtuluş mahallesinde ikamet eden T.A. isimli şahsın telefonunu arayan bir kişi kendisini ‘polis’ yanındaki şahsıda ‘savcı’ olarak tanıtıp bir GSM operatörünce kendisinin telefon abonesi yapıldığını ve kendisine yüklü miktarda borç çıkaracaklarını beyan etti. Dolandırıcılara, bunu yapan şahsın şuan banka şubesinde olduğunu ve şüpheli şahsın yakalanması için kendisinden yardım istediklerini belirtmesi üzerine T.A şahsi hesabında bulan 68 bin 750 TL parayı dolandırıcıların bildirdiği hesap numarasına havale etti. T.A. parayı gönderdikten sonra dolandırıldığını düşünerek durumu Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Bunun üzere hızlı bir şekilde harekete geçen ekipler İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek koordineli ve titiz çalışma neticesinde, olayın faili E.Ş isimli şahsı kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan E.Ş. daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşların hiçbir suretle bu şekilde kendisini arayarak polis, asker, savcı olarak tanıtan ve kendilerinden para ve benzeri maddi talepleri olan şahıslara itibar etmemesi konusunda bir kez daha uyararak, böyle bir durumla karşılaşmaları halinde derhal en yakın kolluk birimine veya 155 polis ihbar hattını arayarak konu ile ilgili bilgi vermeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA