Interpol Genel Sekreteri Stock, Irak'ta

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "yolsuzluk yaparak yurt dışına kaçan yetkililer ve kaçırılan ülke mallarının Irak'a iadesi" meselesini Interpol yetkilisiyle görüştü.

Irak Başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İbadi, Bağdat'ı ziyaret eden Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock ile ofisinde bir araya geldi.

Görüşmede, Irak'tan kaçırılan mallarla, yolsuzluk yaparak yurt dışına kaçan yetkililerin ülkeye iadesi ele alındı.

Başbakan İbadi, daha önce yaptığı açıklamada, Interpol'ün özellikle devlet malını çalarak yurt dışına kaçan kişilerin iadesiyle ilgili dayanışma gösterdiğini vurgulamıştı.

İbadi, ocak ayında ülkedeki yolsuzluklarla mücadele startının verildiğini açıklamıştı. İbadi'nin siyasi danışmanı İhsan Şammari de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yakında yolsuzluk yapan büyük başları hapiste görebileceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Irak eski Ticaret Bakanı Abdulfelah es-Sudani, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu. Lübnan yetkilileri tarafından Beyrut Havalimanı'nda gözaltına alınan Sudani, daha sonra Irak makamlarına teslim edilmişti.

Kaynak: AA