ESOGÜ'de 'Hekimin Hukuki Sorumluluğu' Konferansı Düzenlendi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından ’Hekimin Hukuki Sorumluluğu’ adlı konferans düzenlendi.

ESOGÜ'de 'Hekimin Hukuki Sorumluluğu' Konferansı Düzenlendi
Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu’ndaki etkinliğin açılışında konuşan ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş, hekimlikle hukukun kimi zaman yan yana gelebilen kavramlar olduğunu belirterek hukuki sorumluluklar hakkında bilgi edinmenin hekimler için taşıdığı öneme vurgu yaptı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Kalkan, Hekimin Hukuki Sorumluluğu başlığıyla yaptığı konuşmasında hekimlerin hukuki düzlemdeki hak ve sorumlulukları üzerinde durdu. Hekime yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirten Prof. Dr. Erdal Kalkan, toplumda her beş kişiden birinin hekime yönelik şiddeti haklı gördüğüne dikkat çekti. Bu durumun hekimleri anksiyeteye sürüklediğini ifade eden Prof. Dr. Erdal Kalkan, öncelikle hekimlerin hukuki süreçler ve sorumluluklar hakkında bilgi sahibi olmasının önemine vurgu yaparak hekimliğin güncel durumu, hak kavramı ve dava süreçleri gibi konularda bilgi verdi.

Diğer yanda etkinlik ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş’ın Prof. Dr. Erdal Kalkan’a plaket takdim etmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA