Doktorun Darp Edilmesi Olayında Gözaltına Alınan Şüpheliler Serbest Bırakıldı

Zonguldak’ta, 5 gün önce aile sağlığı merkezinde görev yapan ve hobi olarak fotoğrafçılık yapan Doktor Hasan Koca’nın darp edilip, ormanlık alana bırakılmasıyla ilgili jandarma ekipleri tarafından 4 şüpheli daha bu sabah saatlerinde gözaltına aldı. Şüphelilerden 1’i, savcılıkça serbest bırakılırken, 3’ü ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

23 Şubat’ta kent merkezinde arkadaşlarıyla yemekte buluşan Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Doktor Hasan Koca’dan, yemek programından ayrıldıktan sonra haber alınamadı. Kozlu ilçesine bağlı Örencik Köyü yolu üzerinde yoldan geçen vatandaşlar tarafından fark edilen Koca, darp edilmiş halde bulundu. Darp ettikten sonra ormanlık alana bıraktığı iddiasıyla Uzman Çavuş M. B. ve arkadaşı T.Y., önceki gün nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcılığınca, olayla ilgili 4 kişi daha bu sabah saatlerinde gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 4 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1’i, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Şüphelilerin, Uzman Çavuş Mustafa B.’nin yakınları olduğu öğrenildi.

Öte yandan aile sağlığı merkezinde görev yapan ve hobi olarak fotoğrafçılık yapan Dr. Hasan Koca’nın, Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edildiği belirtildi.
Kaynak: İHA