Diyarbakır'da Sahte Fatura Operasyonu

Operasyonda ele geçirilen koçanlarda, geçen yıldan bu yana 139 milyon 783 bin 840 lira 15 kuruşluk fatura düzenlendiği belirlendi.

Diyarbakır'da sahte fatura düzenleyerek haksız kazanç elde eden kişilere yönelik operasyonda ele geçirilen koçanlarda, 139 milyon 783 bin 840 lira 15 kuruşluk fatura düzenlendiği tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte fatura düzenleyip Vergi Usul Kanuna Muhalefet ederek haksız kazanç sağlayan kişi ve organizasyonların ortaya çıkarılmasına yönelik çalışma yaptı.

Çalışma kapsamında merkez Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde iki ayrı adreste yapılan aramada, 25 farklı firma ve şirketlere ait irsaliye faturası koçanı, 18 farklı kişi ve şirketlere ait kaşe, nüfus cüzdanı, para makbuzu koçanı, farklı firmaların bilgileri bulunan ajanda, farklı kişi ve şirketlere ait tahsilat makbuz koçanı ele geçirildi.

Ele geçirilen koçanlarda, geçen yıldan bu yana 139 milyon 783 bin 840 lira 15 kuruşluk fatura düzenlendiği belirlendi.

İş yerlerinde bulunan H.Ç. ve M.A.Ç. "Vergi Usul Kanuna Muhalefet ile Sahte Fatura Düzenlemek ve Piyasaya Sürmek" suçlarından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 2 kişi serbest bırakıldı.
Kaynak: AA