Bileklik Projesiyle Türkiye'yi Temsil Edecek

Kemerburgaz Okyanus Koleji öğrencisi Yahya Yağız Kemikoğlu'nun hazırladığı projenin, dünyanın en prestijli bilimsel yarışmalarından Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı'na (İntel ISEF) seçildiği bildirildi.

Kolejden yapılan açıklamaya göre, 2017 yılı 48. TÜBİTAK Avrupa Bölge Finalinde 1. olan daha sonra TÜBİTAK Türkiye Finallerinde 2.'lik ödülüne layık görülen Kemikoğlu'nun "Ucicatrize" isimli teknolojik tasarım projesinin ABD'de Türkiye'yi temsil edeceği belirtildi.

1950 yılında başlayan Intel ISEF organizasyonunun her yıl 60'ın üzerinde ülkeden bin 600 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildiği aktarıldı.

TÜBİTAK tarafından kabul gören tek uluslararası yarışma olan İntel ISEF'in, bu yıl 13-18 Mayıs 2018 tarihinde ABD'nin Pittsburgh şehrinde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Yarışmada bu yıl Türkiye’yi toplam 8 projenin temsil edeceği ve derece alacak öğrencilerin alanlarıyla ilgili ülkemizde istediği üniversiteye sınavsız olarak girme hakkı kazanacağı bildirildi.

Kemikoğlu'nun projesinin, sağlık sektöründe kullanılacak hem pratik hem de düşük maliyetli bir kol bilekliği tasarımı olduğu, alerji hastalığı olan ve çok kısa sürede enjeksiyon müdahalesine ihtiyaç duyan hastaların kullanabileceği bir tasarıma sahip olduğu vurgulandı.

Açıklamaya göre, Kemikoğlu, Okyanus Kolejleri Proje Koordinatörü Duygu Yavuz, Proje Sorumlusu Pınar Çetin ve Kemerburgaz Okyanus Koleji Müdürü Özlem Canlı ile Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü'yü ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Öğütçü, Kemikoğlu'nu tebrik ederek emeği geçen öğretmen ve ailesine de teşekkürlerini sundu.

Ziyaretin sonunda Öğütçü, Kemikoğlu’na plaket ve başarı sertifikası verdi.

Kaynak: AA