Beşir Derneği'nden İhtiyaç Sahiplerine Yardım Eli

Beşir Derneği Genel Başkanı Şanlı: 'Ana hizmet kolları gıda, giyim, yakacak, eğitim, sağlık yardımları, doğal afetler sonrası oluşacak mağduriyetler, sosyal ve kültürel faaliyetler olan Beşir Derneği, yurt genelinde 250'ye yakın temsilciliği ve 12 lojistik deposu ile ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor' 'Beşir Derneği, 2017 yılında yurt içinde ve yurt dışında toplam 9 milyon 80 bin 563 kişinin yardımına koştu'.

Beşir Derneği Genel Başkanı Cevdet Şanlı, derneğin yurt genelinde 250'ye yakın temsilciliği ve 12 lojistik deposu ile ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuğunu belirterek, geçen yıl yurt içinde ve yurt dışında toplam 9 milyon 80 bin 563 kişiye yardımda bulunulduğunu bildirdi.

Beşir Derneği'nin 2017 yılında yaptığı yardım faaliyetlerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Şanlı, vakıf kültürü geleneğini devam ettirdiklerini ve bazen kamu kuruluşlarıyla koordineli yardım çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şanlı, derneğin ana hizmet kollarının gıda, giyim, yakacak, eğitim, sağlık yardımları, doğal afetler sonrası oluşacak mağduriyetler, sosyal ve kültürel faaliyetler olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Beşir Derneği, yurt genelinde 250'ye yakın temsilciliği ve 12 lojistik deposu ile ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor. 'Kamu Yararına Çalışan Dernek' statüsünde uluslararası insani yardım organizasyonları gerçekleştiren Beşir Derneği, 2017 yılında yurt içinde ve yurt dışında toplam 9 milyon 80 bin 563 kişinin yardımına koştu.İhtiyaç sahiplerinin sipariş usulüyle yardım talebinde bulunduğu yeni bir yardım modeli geliştiren Beşir Derneği, Türkiye’nin 81 ilinde 246 temsilcilikle yaygın bir hizmet ağına sahipken yurt dışında da 50’den fazla ülkede su kuyularından kurban organizasyonlarına, yetimhane ve çadır kent projelerinden yardım tırlarına varana kadar milyonlarca mazlum insana yardım elini uzatıyor. Bu kapsamda 2017 yılında Türkiye’de toplam 541 bin 332 kişiye, yurt dışında da 800 bin 546 kişiye gıda, giyim, yakacak, battaniye, temizlik malzemesi, sağlık ürünleri, ilaç, eğitim gereçleri, fitre, zekat, burs gibi ayni ve nakdi yardımlarda bulundu."

Şanlı, Suriye’nin İdlib, Halep, Etarib, Cerablus, Eriha, Hama bölgelerindeki kamplarda yaşam mücadelesi veren savaş mağduru 2 milyon 743 bin 600 kişiye toplam 4,5 milyon kap sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

- "Arakan'da bin ailelik kamp alanı"

Yurt dışında yapılan yardımlara da değinen Şanlı, "Beşir Derneği 2017 yılında Arakan’da 14, Afganistan’da 45, Çad’da 19, Kamerun’da 22 olmak üzere toplam 100 adet su kuyusunu hizmete sundu. Bir büyük motorlu su kuyusunu ise Somali’de hizmete sunan dernek, toplamda 70 bin kişinin temiz içme suyuna kavuşmasını sağladı.Tüm bu yardımlarla 2017 yılında toplamda 9 milyon 80 bin 563 kişiye yardımlar ulaştırıldı." diye konuştu.

Şanlı, 39 bin 375 Arakanlı'ya yardımlarda bulunulduğunu aktararak, "Halen Arakan yardımlarına devam etmekte olan Beşir Derneği, 2017’de planladığı bin ailelik kamp alanı projesi için harekete geçti. İçerisinde okul, sağlık ocağı, aşevi, mescit, tuvalet, banyo ve ihtiyacı karşılayacak kadar su kuyusu bulunan bin ailelik kamp alanı kurma projesini de 2017 yılında hazırladı. Proje, Bangladeş yönetiminden beklenen izinler alındığında uygulamaya konulacak." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA