Bayburt'ta Av Sezonu Sona Erdi

Bayburt Valiliği, kentte 2017-2018 av sezonunun sona erdiğini bildirdi.



Valilikten yapılan açıklamada, kara avcılığının yasal olarak av sezonu içerisinde yapılabildiği, av sezonunun ise av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi yaşama evreleri dikkate alınarak tespit edildiği hatırlatıldı.

Bayburt il genelinde 2017-2018 av döneminin Merkez Av Komisyon Kararı ile 19 Ağustos 2017 tarihinde başladığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"İlimizde av sezonu 25 Şubat tarihi 2018 itibariyle kapanmıştır. Av sezonu kapanış tarihinden sonra avlanmak kesinlikle yasaktır. Av sezonu dışında avlandığı tespit edilenlere yasal işlem yapılacaktır. Av sezonu dışında avlanılmaması, av ve yaban hayvanlarının rahatsız edilmemesi, yavru ve yumurtalarının toplanmaması, bu tür yasa dışı faaliyetlerde bulunanların Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlükleri, Orman İşletme Müdürlükleri, jandarma ve emniyet birimleri ile fahri av müfettişlerimize bildirilmesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi açısından önem arz etmektedir."

Kaynak: AA