Başkan Kamil Saraçoğlu Açıklaması Kentsel Dönüşümde Katkı Payı Yok

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Kentsel dönüşümde birinci hedefimiz vatandaşımıza, mülkiyet sahiplerine sıkıntı vermeden ve katkı payı ödemeden bu işi gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Başkan Kamil Saraçoğlu Açıklaması Kentsel Dönüşümde Katkı Payı Yok
Balıklı Mahallesi Osmanlı Caddesi’nde bulunan Kentsel Dönüşüm irtibat ofisinde Vefa ve Cumhuriyet mahalleleri Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında hak sahipleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Bilindiği gibi, Kütahya’da kentsel dönüşüm süreci geçtiğimiz dönemde başladı.

Yaklaşık 500 hektarlık riskli bölge olarak ilan edilmiş bir alan mevcut. Bizlerin de göreve geldiğimiz dönemde, seçim zamanı da mahallelerinizde sizlerle bir araya geldiğimiz toplantılarda konularımızdan birisi de Kentsel Dönüşümdü. Bu uzun vadeli bir mesele. Bununla ilgili Çevre Bakanlığı ile yetkili arkadaşların da projeler üzerindeki çalışmalarıyla ciddi ilerleme kaydettik. Bu noktada birkaç yılda bitecek bir proje olmadığını belki 20, 25 yıl sürecek bir proje olduğunu Kütahya halkının bilmesi gerektiğini söyleyelim. Üç mahalle öne almıştık. İlk etapta bu mahallelerimizle başlayalım. Öne alınan mahalleler dışında dönüşüme ihtiyaç olan mahalleri de düşündüğümüzde uzun bir süreç olduğunu göreceğiz. Tüm şehri aynı anda dönüştürmek mümkün değil. Bu nedenle bölüm bölüm devam edilmesi gerektiğini daha önce söylemiştik. Sizlerin öne alınmış olması noktasında özellikle muhtarlarımız ve mahallelimizin istekli olması önemli bir etken oldu. Vefa, Sultanbağı, Osmangazi ve Ziraat mahallelerinin bir bölümünü dönüşüm olarak ele aldık. Bununla ilgili de öncelikle rezerv alanı dediğimiz yeni konutların oluşturulması noktasında hazine ile yaptığımız görüşmeler neticesinde şuanda Parmakören mahallemizde inşaatına devam eden 300 dönüm arazide 1453 konutun projeleri, ihalesi, temel atması tamamlandı inşaatı başladı ve kaba inşaatları bitmiş durumda. İnşaat kalitesi, yapısı ile şuana kadar yapılan inşaatların üzerinde bir kalite gözeterek bu projemizi gerçekleştiriyoruz. Vefa ve Cumhuriyet mahalleleri arasında ise yer alan Devlet Demir Yolları’na ait 65 bin metrekarelik arazisini belediye olarak satın aldık ve yeşil alanı fazla, kat yükseklikleri ortalama 4,5 kat, park, cami ve sosyal donatılarıyla yaşanabilir bir mahalle oluşturuyoruz. Kentsel dönüşümde birinci hedefimiz vatandaşımıza, mülkiyet sahiplerine sıkıntı vermeden ve katkı payı ödemeden bu işi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu işte bizim bir arka planımız yok yalnızca sizlerin daha iyi şartlarda yaşayabilmeniz adına çalışıyoruz. İnşaatlarımızın kazasız belasız tamamlanmasını ve projemizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Vatandaşların Kentsel Dönüşüm projesiyle alakalı sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na, Başkan Yardımcısı Murat Arık, Balıklı Mahalle Muhtarı Ahmet Aybak ve Vefa Mahalle Muhtarı Firuzan Durgut eşlik etti. (EFE)
Kaynak: İHA