ASDER Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ören Açıklaması

'28 Şubat dönemi, milletimizin kayıp yıllarıdır'.

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Arif Ören, her yıldönümünde hiç yaşamasaydık denilerek mağduriyetlerin üzüntüyle hatırlandığı 28 Şubat döneminin milletin kayıp yılları olduğunu söyledi.

Ören, dernek temsilciliğinde yaptığı basın açıklamasında, 28 Şubat 1997 tarihinde yapılan olağanüstü Mili Güvenlik Kurulu toplantısında adalete, insan haklarına ve özgürlüklerine aykırı olarak, irticayla mücadele adı altında kararlar alındığını ve uygulanması için de hükümete dayatmalarda bulunulduğunu hatırlattı.

Seçilmiş hükümetin başbakanının istifa ettirildiğini belirten Ören, şunları kaydetti:

"Kesintisiz 8 yıl eğitim oyunuyla Kur'an kursları ve imam hatiplerin orta kısmı kapatılmıştır. Katsayı uygulaması ile üniversite sınavlarında ayrımcılık yapılmış, üniversitelere ikna odaları kurularak başörtülü öğrencilere fiziki ve psikolojik baskılar uygulanmıştır. İş adamlarının boyunlarına yeşil sermaye yaftası asıldı. Batı Çalışma Gurubu tarafından kamu kuruluşları, askeri kurumlar, okullar, vakıf ve dernekler kıskaca alındı. Dindar insanlar tasfiye edilerek ve binlerce insan hukuksuz bir şekilde fişlenerek subaylara ve hakimlere brifingler verilerek bağımsız yargı baskı altına alınmıştır."
Kaynak: AA